Äppellunden

Järfälla

På platsen för en gammal äppelodling bygger vi fyra hus med totalt 126 hyreslägenheter på 1 till 6 rum och kök. Här har du en fantastik möjlighet att bo modernt och bekvämt i ett gammalt naturlandskap med utmärkta pendlingsmöjligheter. Projektet är ritat av Wingårdhs Arkitektkontor som har man velat skapa ett vackert boende som passar in i den naturnära omgivningen. De fyra husen skapar en mysig innergård med en gemensam uteplats. I söder finns en större gräsyta och även plats för cykelparkeringar.

Snabbfakta
 • Status Pågående
 • Antal lägenheter 126
 • Område Ormbacka, Järfälla
 • Inflyttningsdatum Februari 2024 till juni 2024
Bekvämligheter
 • Hiss
 • Uteplats
 • Balkong
 • Tvättmaskin
 • Diskmaskin
 • Torktumlare
Ingår i hyran
 • Värme

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Mer om Äppellunden

Adress: Bautastensvägen 7 och Ormbackavägen 54

 

Lägenheterna

Det kommer finnas varierande lägenhetsstorlekar, mellan 1 upp till 6 rum och kök. Lägenheterna i bottenplan har tillgång till uteplats med trädäck omsluten av gröna häckar och luftiga spaljéer och lägenheterna på plan två har balkong. Vissa av lägenheterna är i etage.

 

Lägenheterna är ljusa och har öppna planlösningar. På golvet ligger en träparkett, i hallen ligger det klinker. I köket finns det diskmaskin, kyl, frys, och separat ugn och induktionshäll. Badrummet är helkaklat och på golvet ligger det klinker och det finns tvättmaskin och torktumlare, duschväggar i glas, handdukstork och spegelskåp ovan handfat.

Lägenhetsstorlekar

Uthyrning

Äppellunden kommer att hyras ut via HomeQ. Tiden för uthyrning är inte satt ännu.

 

Uthyrningsetapper

Etapp 1 (Hus A)

Inte satt ännu (prel inflyttning mitten av februari)

Etapp 2 (Hus D)

Inte satt ännu (prel inflyttning slutet av mars)

Etapp 3 (Hus B)

Inte satt ännu (prel inflyttning början av maj)

Etapp 4 (Hus C)

Inte satt ännu (prel inflyttning slutet av juni)

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Som boende har du tillgång till en cykel- och bilpool och i garaget kommer det finnas plats för nästan 300 cyklar. Alla lägenheter kopplas upp mot ett system för att individuellt mäta förbrukning av el, varm- och kallvatten.

Vackert naturlandskap och nära till golfbanan

Äppellunden ligger i Ormbacka i södra Järfälla, på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta. Här bor man med närheten till natur, affärer, arbetsplatser och kollektivtrafik. Området utvecklas och det finns planer på bland annat runt 440 nya bostäder och en ny förskola.

 

Ormbacka är ett vackert och naturnära område och här finns det en handelsträdgård och stora beteshagar med får. Här har människor förmodligen bott sedan yngre bronsåldern, vilket gör Ormbacka till en av de äldsta boplatserna i Järfälla. Den löpintresserade hittar ett elljusspår på 1,8 km i skogsområdet mot Järfällavägen och i anslutning till skogsområdets entré ligger ett utegym. En liten bit väster ut når du Viksjö golfbana.

 

Från Ormbacka har du bara ca 1,5 km till Barkarby station som kommer bli en ny kollektivtrafik­nod med tunnelbana, pendeltåg, regionaltåg och bussar. Här tar man tåget in till Stockholm station på 18 minuter. Man bor även nära motorvägen (E18) och det tar ca 28 minuter till Arlanda flygplats och 20 minuter till Bromma flygplats.

Fler projekt

Vi älskar att tänka nytt. Och att förädla det som redan finns. Att skapa projekt på nya platser – med nya perspektiv. Sedan 2016 har vi expanderat i storstadsområden och idylliska orter. Alltid med läge, kvalitet och hållbarhet i centrum.

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.