Mandelblom

Knivsta

I Ängby i centrala Knivsta skapas nu en ny stadsdel, med närhet till både natur och Knivsta centrums bekvämligheter. Här bygger vi nu de två kvarteren Mandelblom och Gullviva med totalt 247 hyreslägenheter. I kvarteret Mandelblom blir det 134 hyreslägenheter och i slutet av 2024 står bostäderna i full blom och de första hyresgästerna kan flytta in.

Snabbfakta
  • Status Pågående
  • Antal lägenheter 134
  • Område Ängby, Knivsta
  • Inflyttningsdatum Kvartal 4 2024
Bekvämligheter
  • Hiss
  • Balkong
  • Tvättmaskin
  • Diskmaskin
  • Torktumlare
Ingår i hyran
  • Värme

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Mer om Mandelblom

Adress: Torpängsgatan 4, Torpängsgatan 12, Torpängsgatan 14

 

 

Centrala Ängby är under utveckling. Snart kommer nya radhus, bostadsrätter och hyresrätter att fyllas med liv och rörelse. Området är välplacerat strax intill de centrala delarna av Knivsta och kvarteret Mandelblom har ett utmärkt läge i stadsdelen. Att bo här passar dig som gillar den mindre ortens fördelar av närhet och småskalighet, utan att behöva prioritera bort det som storstaden erbjuder. Du går till stationen på 5 minuter och därifrån tar tåget dig till Uppsala på 10 minuter och till Stockholm på under halvtimmen. Ännu närmare finns mataffärer, skola, restauranger, frisör och träning, ja det mesta du behöver på bekvämt avstånd.

Lägenheterna

Kvarteret Mandelblom kommer att bestå av två hus med 4-6 våningar med putsade fasader och sadeltak. På taken i söderläge installeras solceller. Lägenheterna på mellan 1 och 4 rum och kök varierar i storlek och utformning för att passa så många som möjligt. Oavsett om du behöver 35 eller 80 m² så får du ett hem med hög standard, genomtänkt planlösning och lättmöblerade rum. I köket ingår diskmaskin, micro, induktionshäll och varmluftsugn, badrummen är helkaklade och utrustade med tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i 1-2 rok) och alla lägenheterna har balkong.

 

Tar du dig oftast fram till fots, på två hjul eller kommunalt, men skulle tycka att det vore bekvämt med en bil ibland har du som hyresgäst tillgång till en elbilpool. Har du egen bil finns möjlighet till parkering i garage som anläggs i källarplan under bostadshusen.

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

35 kvm

2 rum & kök

45-48 kvm

3 rum & kök

62-65 kvm

4 rum & kök

80 kvm

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Som boende kommer du ha tillgång till en elbilpool  i garaget under huset.

Uthyrning

Mandelblom kommer att hyras ut via Uppsala Bostadsförmedling. Lägenheterna fördelas utifrån kötid, så registrera dig därför redan nu på deras hemsida.

Ny central stadsdel i Knivsta

Knivsta kommun är Sveriges snabbast växande kommun och beräknas 2035 ha cirka 27 000 invånare. Ett av de områden som utvecklas är centrala Ängby. Här byggs 800 bostäder, en förskola, park och grönområden. De nya kvarteren i stadsdelen växer fram vartefter och beräknas vara klara och inflyttade under 2025.

 

Centrala Ängby växer fram i grönområdet väster om järnvägen på samma sida som stationen. Ett utmärkt pendlingsläge med knappt 400 meter till påstigning på tåget. I omgivningarna finns vackra naturreservat och svamprika skogar som gjorda för härliga promenader, utmanande längdskidåkning eller pulshöjande mountainbiketurer. Vill du svettas mer kan du kliva in i någon av sporthallarna eller ut på någon av de fina fotbollsplanerna. Behöver du svalka av dig rekommenderas någon av de fina och barnvänliga badplatserna vid sjön Valloxen i närheten.

 

Restiden med bil till Stockholms centralstation är knappt 40 minuter och till Uppsalas centralstation cirka 20 minuter. Arlanda flygplats nås inom drygt 15 minuter med bil. Knivstas geografiska läge längs järnvägen mellan Stockholm och Uppsala samt närheten till Arlanda gör Knivsta till en populär pendlarort. Från Knivstas centralstation, som trafikeras av både SJ och Stockholms pendeltåg, finns utmärkta lokala och regionala tågförbindelser. Restiden med tåg till Stockholms centralstation är knappt 30 minuter och till Uppsalas centralstation cirka 10 minuter. Arlanda flygplats nås inom knappt 8 minuter med pendeltåg.

 

Oavsett vad du gillar att göra är Knivsta en ort där det är lätt att känna sig hemma.

 

Välkommen till kvarteret med det fina namnet Mandelblom, välkommen till Knivsta!

Fler projekt

Vi älskar att tänka nytt. Och att förädla det som redan finns. Att skapa projekt på nya platser – med nya perspektiv. Sedan 2016 har vi expanderat i storstadsområden och idylliska orter. Alltid med läge, kvalitet och hållbarhet i centrum.

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.