Ramlösa Port

Helsingborg

Vi utvecklar ett nytt kvarter i Ramlösa, strax söder om Helsingborgs centralort. I kvarteret planerar vi för ca 250 lägenheter i blandade storlekar och upplåtelseformer. Med en varierad kvartersbebyggelse och en god arkitektonisk idé som håller det samman kommer vi knyta an kvarteret till det befintliga områdets karaktär och skapa en ny entré till Ramlösa.

Snabbfakta
 • Status Under planarbete
 • Antal lägenheter 250
 • Område Ramlösa, Helsingborg
 • Inflyttningsdatum 2027-2028
Bekvämligheter
 • Hiss
 • Uteplats
 • Balkong
 • Tvättmaskin
 • Diskmaskin
 • Torktumlare
 • Tillgänglighetsanpassad
Ingår i hyran
 • Värme

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Mer om Ramlösa Port

Adress: Svanhalsgatan, Helsingborg

 

Projektwebbplats: På ramlosaport.se kan du läsa mer om projektet

 

I Ramlösa Port kommer man bo tryggt, modernt och bekvämt, med ett perfekt pendlingsläge. Vi lägger extra energi på att skapa vackra och trevliga gemensamhetsmiljöer. Entréer utformas välkomnande och med omsorgsfulla materialval och det blir en levande grön innergård med fina ytor för samvaro.

 

Lägenheterna

Vi kommer erbjuda varierande storlekar på lägenheter, från 1 till 4 rum och kök.
Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna, parkett på golvet och fönsterbänkar av natursten. I hallen ligger det klinker. Köket är utrustad med kyl och frys (1 och 2 rok har kombinerad kyl/frys), mikrovågsugn, diskmaskin, infälld induktionshäll samt en separat varmluftsugn. I badrummet finns duschväggar i glas, handdukstork, spegelskåp och kommod, tvättmaskin och torktumlare alt. kombimaskin. Väggarna i badrummet är helkaklade och det är klinker på golvet.

(Med reservation för ev ändringar).

Trivselboende

För att skapa ett tryggt boende med gemenskap och sammanhang har Lansa för avsikt att erbjuda Trivselboende i Ramlösa Port.
Trivselboende hos Lansa innebär att vi skapar lägenheter med hög tillgänglighet och att de är utformade så att hyresgästen ska kunna bo kvar länge, även när behoven förändras. Lägenheterna ligger tillsammans i ett eller flera trapphus och har tillgång till en gemensamhetslokal. Även anslutande innergård är utformad för att bjuda in till sociala aktiviteter. Lansa kommer att vara med och starta upp en Trivselförening och kommer att ge bidrag för att föreningen ska kunna genomföra aktiviteter för de boende.

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

Snitt ca 36 kvm

2 rum & kök

Snitt ca 46 kvm

3 rum & kök

Snitt ca 66 kvm

4 rum & kök

Snitt ca 84 kvm

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Vi bygger med hållbara och naturliga materialval. Vi väljer koldioxidreducerad betong som ger en låg klimatpåverkan. På taken kommer det finnas solceller. Vi kommer att erbjuda elbil- och elcykelpool och det kommer att finnas parkeringsplatser med laddstolpar för elbilar. Vi vill skapa en levande och grön innegård med fina ytor för samvaro. Entréer ska vara välkomnande, trygga och väl belysta.

Uthyrning

Hur och när uthyrningen kommer att ske är ännu inte satt.

Bekvämt boende i fantastiskt pendelläge

Ramlösa är stark förknippat med Ramlösa Hälsobrunn som ligger i natursköna Brunns park och det mineralvatten som hämtas i Ramlösadalen.

Bebyggelsen i närområdet domineras av villa- och radhusbebyggelse och området präglas både av det fantastiska pendlingsläget samt de vackra omgivande naturområdena. Till Helsingborgs centrum tar man sig med cykel på 15 minuter och via tåg är man endast tre minuter från Helsingborgs utbud av handel, restauranger och kulturupplevelser. Även Lund och Malmö är inom pendlingsavstånd både med bil och Pågatågen.

Fler projekt

Vi älskar att tänka nytt. Och att förädla det som redan finns. Att skapa projekt på nya platser – med nya perspektiv. Sedan 2016 har vi expanderat i storstadsområden och idylliska orter. Alltid med läge, kvalitet och hållbarhet i centrum.

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.