I den nya stadsdelen Rosendal har vi byggt Florist. De två huskropparna bildar ett L och skapar en innergård präglad av träd, buskar, gräsmattor och gångar. I mitten finner man en pergola som delar av innergården och det finns sittplatser samt sandlåda och lekytor till barnen. Granne med Florist byggs Rosendals nya Multihus med bland annat kulturskola, idrottshall och bibliotek.

Snabbfakta
  • Byggnadsår 2024
  • Antal lägenheter 202
  • Område Rosendal, Uppsala
  • Lägenhetsstorlekar 1-4 rum & kök
Bekvämligheter
  • Hiss
  • Balkong
  • Tvättmaskin
  • Diskmaskin
  • Torktumlare
Ingår i hyran
  • Värme

Skapa en blomstrande framtid i Rosendal

Adress: Honungsgatan 36, 38, 40, Lydia Wahlströms gata 27, Arne Tiselius gata 52A,  52B

 

Lägenheterna

I Florist finns det lägenheter från 1 rum och kök på 27 kvm till 4 rum och kök på 97 kvm.

 

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna, parkett på golvet och fönsterbänkar av natursten. I hallen ligger det klinker. Köket är utrustad med kyl och frys (1 och 2 rok har kombinerad kyl/frys), mikrovågsugn, diskmaskin, infälld induktionshäll samt en separat varmluftsugn. I badrummet finns det tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i 1 och 2 rok), duschsväggar i glas, spegelskåp och kommod. Väggarna i badrummet är helkaklade och det är klinker på golvet.

 

3D-visning av lägenhet

Här kan du gå runt i vår visningslägenhet i Florist (2 rok, 47 kvm).

1 rum & kök

27-36 kvm (se lghblad)

2 rum & kök

43-68 kvm (se lghblad)

3 rum & kök

67-91 kvm (se lghblad)

4 rum & kök

97 kvm (se lghblad)

Parkering och cykel

I Florist är det enkelt att leva både bekvämt och hållbart. I den ena byggnaden finn cykelrum med plats för 380 cyklar och i entréplan finns det en cykelservicestation. Hyresgästerna har även tillgång till en cykelpool med bland annat eldrivna lådcyklar och i mobilitetshuset i Rosendal finns det bilpool.

 

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och Florist certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

I den ena byggnaden finns det ett återbruksrum där du som boende kan lämna/dela saker med varandra och främja återbruk istället för nykonsumtion. Taken är klädda med sedum och det finns solceller med batterilagring. Alla lägenheter är uppkopplade mot ett system för att individuellt mäta förbrukning av el, varm- och kallvatten.

 

Hela Rosendalsområdet i Uppsala är planerat för att ha fokus på att vara miljösmart och hållbart. Det handlar bland annat om att bevara befintlig växtlighet och djurliv, men också om att skapa naturliga miljöer som tar hand om vatten, reglerar temperaturen, renar luften och minskar bullret. För att minska biltrafiken i stadsdelen har man byggt parkerings- och mobilitetshus i entréerna, och därigenom optimerat ytorna för cykel-, gång- och kollektivtrafik.

En blomstrande stadsdel i Uppsala

I södra Uppsala växer en ny stadsdel fram, Rosendal. Ett lugnt naturnära och tryggt område med varierad bebyggelse, gestaltning och arkitektur. Stadsdelen ligger mitt i ett av Sveriges främsta kunskapskluster med två universitet och ett av landets största sjukhus som grannar.

Rosendal är stadsdelen som ligger mellan naturreservaten Stadsskogen och Kronparken, grönområdena/parkmiljön i området är många och kopplar samman med stadsdelarna runt om. Carlshage och Siegbahnparken går som ett grönt stråk genom stadsdelen.

I närområdet finns stor variation till motion och rekreation för alla åldrar. Flera idrottsanläggningar, motionsspår, skidspår bouleplaner mm. Allt eftersom Rosendal utökas ökar också närhet till service. Redan idag finns det flera livsmedelsbutiker, restauranger och caféer, frisör, blomsterhandel, bank samt sportutrustningsbutik.

 

Granne med Florist byggs Rosendals nya Multihus med bland annat kulturskola, idrottshall och bibliotek.

 

Här har man gång- eller cykelavstånd till universiteten, arbetsplatsen, skolan och centrum. Från Rosendal till centrum på cykel tar det 9 min och lika enkelt är det att cykla till centralen för att ta tåg till Stockholm city, 34 min, eller Arlanda, 17 min. Till E4an i bil är det nära och på 45 min når du Stockholm.

 

Parkerings- och mobilitetshus ligger i entrén till Rosendal vilket innebär att det är mindre trafik och begränsat med parkeringar i bostadsområdet. Istället har man optimerat ytorna för cykel-, gång-, och kollektivtrafik. Det första mobilitetshuset finns i norra Rosendal och är tillgängligt nu, där finns parkering, bilpooler el-laddplatser, samt korttidsparkering. I södra Rosendal bredvid brandstationen kommer ett andra mobilitetshus att byggas med 600 p-platser samt bilpool som har ett färdigställande under 2024. Till detta mobilitetshus kommer projektet att ansluta sig till. Parkeringar finns dock tillgängligt tillfälligt till de som flyttar in tidigare än 2024.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.