Vid den nya dagvattenparken i Hyllie har vi byggt ett flerbostadshus som når en helt ny nivå vad gäller hållbart boende. Solmagasinet består av två hus, Greenhouse och Warehouse, som är ett intelligent och hållbart boende med många smarta detaljer.

Snabbfakta
 • Byggnadsår 2023
 • Antal lägenheter 106
 • Område Hyllie, Malmö
 • Lägenhetsstorlekar 1-3 rum & kök
Bekvämligheter
 • Hiss
 • Elbilspool
 • Elcykelpool
 • Uteplats
 • Balkong
 • Microvågsugn
 • Diskmaskin
 • Tvättmaskin och torktumlare
Ingår i hyran

Bo i ett av Malmös häftigaste hållbarhetshus

Adress: Hyllie Vattenparksgata 15 A-P

 

 

Solmagasinet består av två hus, Greenhouse och Warehouse, som är ett intelligent och hållbart boende med många smarta detaljer. De två husen ramar in innergården där det finns möjlighet till egen odling, bärbuskar, fruktträd samt ett gemensamt växthus. I anslutning till kvarteret ligger Hyllie dagvattenpark med damm, ängar, gräsytor och exotiska träd.

 

Greenhouse

Greenhouse ha en vacker fasad i grön skiffer, utanpåliggande trappor och gemensamma entrébalkonger i söderläge. Detta hus har utsikt mot dagvattenparken i Hyllie och har privata balkonger med kvällssol. På taket finns solceller som ger huset och bostäderna kraft.

 

Warehouse

Det röda tegelhuset i industriell arkitektur, med stora fönster och utanpåliggande balkonger i svart stål, skapar en intressant kontrast mot det varmare Greenhouse. Flera av lägenheterna är genomgående med balkong i både öst- och västläge.

 

Lägenheterna

I Solmagasinet finns det lägenheter från 1 rum och kök på 32 kvm till 3 rum och kök på 75 kvm. Alla lägenheterna har balkong eller egen uteplats.

 

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna, ekparkett på golvet och fönsterbrädor i natursten. I hallen ligger det klinker. Köken har vitt matt kakel och är utrustade med kyl och frys (kombinerad i 1-2 rok), inbyggnadsmikro, diskmaskin samt induktionshäll och ugn. I badrummet finns det antingen tvättmaskin och torktumlare (3-4 rok) eller en kombimaskin (1-2 rok), duschskärmvägg och handdukstork. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger det grått klinker.

1 rum & kök

32-35 kvm (se lghblad)

1,5 rum & kök

35 kvm (se lghblad)

2 rum & kök

42-55 kvm (se lghblad)

3 rum & kök

66-77 kvm (se lghblad)

Virtuell visning

Här kan du gå runt vår visningslägenhet i Solmagasinet (3 rok, 76 kvm).

 

Parkering och cykel

I Solmagasinet är det enkelt att leva både bekvämt och hållbart. Här har du tillgång till en elbilsbool, lådcyklar och elcyklar. Det finns även parkeringsplatser att hyra i närliggande parkeringshus.

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav och fastigheten är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Solmagasinet är ett intelligent och hållbart boende. Minst 50% av fastighetens energi produceras lokalt med hjälp av solceller och hissgenerering. Hela taken nyttjas för solceller och batterier i fastigheten lagrar solenergin så att den kan nyttjas även vid sämre väder. Hissen genererar energi vid inbromsning som vi kan återanvända.

 

I det närliggande parkeringshuset har du som boende tillgång till elcykel- (4 lådcyklar och 2 vanliga) och elbilspool. På gården finns det gott om platser för cyklar. Huset är utrustat med paketboxar där man som boende kan hämta ut sina paket.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt vatten och el.

Det urbana och levande Hyllie

Stadsdelen Hyllie har vuxit fram under de senaste 20 åren och är idag ett levande område med bostäder, kontor och handel. Här finns en blandad bebyggelse med hyres- och bostadsrätter som alla är uppförda under de senaste åren. I området finns det fina grönområden och man tar tåget till Malmö city på 3 minuter och till Köpenhamn på 15 minuter. Inom området finns service och kommunikation etablerad, aktuell fastighet ligger i direkt anslutning till Hyllie station. I absoluta närområdet ligger även Malmö arena och köpcentrum Emporia.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.