Strax öster om Lansas övriga kvarter i Tomtebo erbjuder vi 175 lägenheter i ett helt nyutvecklat område – Tomtebo gård. Bark på Tomtebo gård är ett bekvämt och kvadratsmart boende för dig som älskar naturen, aktiviteter utomhus och för barn med spring i benen. Den gröna innergården gör det lika lätt att umgås med grannarna runt grillen, aktivera barnen i lekskogen eller ha lite egentid i solstolen.

Snabbfakta
 • Byggnadsår 2023
 • Antal lägenheter 175
 • Område Tomtebo gård, Umeå
 • Lägenhetsstorlekar 1-3 rum & kök
Bekvämligheter
 • Hiss
 • Uteplats
 • Balkong
Ingår i hyran
 • Värme
 • Kabel-TV

Svanenmärkt boende nära natur och friluftsliv

Adress: Kålhagsvägen 19 A-E, 21 A-F, Örtgränd 3, 5 A-B  och Gårdsgatan 11 A-E, 25 A-F

 

Lägenheterna

Lägenheterna har genomgående ekparkettgolv med klinker i hall och vitmålade väggar. Köken har vita skåpluckor och är utrustade med kyl/frys, induktionshäll och ugn. Det är förberett för micro i skåp och diskmaskin. Takhöjden är 2,5 m om inget annat anges i planritning. Badrummen är helkaklade. Grått klinkergolv och vitt kakel på väggar. Det är förberett för tvättpelare med el, vatten och avlopp. Garderober, städ- och linneskåp finns enligt planritning till varje lägenhet. Till varje lägenhet hör även ett externt förråd. De flesta lägenheterna har tillgång till antingen fransk balkong, vanlig balkong eller uteplats.

 

3D-visning av lägenhet

Här kan du gå runt i vår visningslägenhet på Bark (3 rok, 61 kvm).

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

33 kvm (se lghblad)

2 rum & kök

38-55 kvm (se lghblad)

3 rum & kök

58-63 kvm (se lghblad)

Gröna hem

Boendet i Bark är Svanenmärkt. Ett Svanenmärkt hem är framtaget med fokus på miljön genom hela processen, från råvara till färdig byggnad. Det betyder bland annat att byggmaterialet som används är fritt från hälsoskadliga ämnen, att du har plats för återvinning, att hemmet är utrustat med energisnåla vitvaror och att din bostad har bra isolering. För att minska energianvändningen har Svanen satt höga krav på ett effektivt klimatskal, alltså att väggar, tak, golv, fönster och dörrar har smarta materialval och bra isolering. När vi bygger våra Svanenmärkta hem gör vi det så att även byggnadens ventilation och varmvatten minimerar energiförbrukningen.
Ett Svanenmärkt hem innebär:

 • Energisnåla lösningar som ger låga kostnader genom bra isolering, högkvalitativa vitvaror och effektiv värmeåtervinning.
 • Trivsam innemiljö med god ljudisolering och bra ventilation.
 • Hälsosamma materialval och noga kontrollerat byggmaterial utan miljöfarliga och giftiga ämnen, som inte kommer från naturskyddade skogar eller genmodifierade plantor.
 • Hög bostadskvalitet – ett hem som förblir energisnålt och behåller sin goda innemiljö under lång tid.
 • Plats för återvinning.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt och kallt vatten samt el.

Idylliska Tomtebo gård

I området, som ligger mellan Tomtebo och Tavelliden, finner man storslagen natur med vidsträckta strövområden där det rörliga friluftslivet runt sjön är omfattande både sommar som vinter. Det är ett populärt rekreations- och naturområde och nyttjas mycket flitigt för promenader, skidturer, skridskoåkning, fiske, bad med mera. Inom strandområdet på västra sidan av sjön finns en äventyrslekplats.

 

Här utvecklas ett av Umeås nyaste bostadsområden. Bebyggelsen kommer att bestå av flerbostadshus och marknära bostäder med varierade upplåtelseformer såsom bostadsrätter och hyresrätter. Karaktären blir stadsmässig men med en tydlig koppling till det naturnära läget.

 

Från området in mot centrum finns etablerad kommunikation med stadsbussar med avgång var 15e minut mot centrum och Umeå södra station är inom cykelavstånd. I Tomtebo finns redan etablerade skolor och förskolor och det planeras även för en ny förskola i Tomtebo gård.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.