I Gideonsberg strax norr om Västerås centrum har vi byggt de två punkthusen Svärdsliljorna. Husen består av nio respektive tio våningar och inrymmer totalt 69 välplanerade hyreslägenheter i storlekar från 2–3 rum och kök, där samtliga har balkong, fransk balkong eller uteplats. Här bor du med fantastisk utsikt över takåsar, trädkronor och hela Gideonsberg!

Snabbfakta
  • Byggnadsår 2021
  • Antal lägenheter 69
  • Område Gideonsberg, Västerås
  • Lägenhetsstorlekar 2-3 rum & kök
Bekvämligheter
  • Hiss
  • Säkerhetsdörr
  • Tvättmaskin
  • Diskmaskin
  • Torktumlare
Ingår i hyran
  • Värme

Vi har lyft Gideonsberg till nya höjder!

Adress: Svärdsliljegatan 3E, Gulsporregatan 2D

 

Lägenheterna

Alla lägenheter är yteffektiva och nyttjar varje kvadratmeter till max. Lägenheterna karakteriseras av ljusa färger med betoning på vitt och ek, vilket skapar stilrena kontraster mellan ytskikten och ett genomgående modernt uttryck. Samtliga lägenheter är utrustade med moderna bekvämligheter såsom kombinerad rostfri kyl och frys, kombinerad ugn och mikro, diskmaskin och induktionshäll. Badrummet är i sin tur utrustad med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare, svängd duschskärm, spegel med LED-belysning och vitt blankt kakel.

 

Till varje lägenhet finns ett lägenhetsförråd beläget i huset och samtliga våningar nås med hiss och trappa. Entréerna på bottenplan är ljusa, välkomnande och utrustade med postboxar. Här finns även ett kombinerat förråd för barnvagnar och rullstolar.

 

Båda byggnaderna har varsin komplementbyggnad placerad på gården med miljörum för sopor och källsortering samt cykelförråd. Husen har även 45 stycken parkeringsplatser att tillgå utomhus. 21 av dessa finns i direkt anslutning till byggnaderna och resterade 24 arrenderas på grannfastigheten Svärdsliljan 5, norr om byggnaderna.

Lägenhetsstorlekar

2 rum & kök

50 kvm

3 rum & kök

55 kvm

Goda utsikter för god utsikt

De två Svärdsliljehusen tornar upp sig som fyrbåkar över den kringliggande bebyggelsen i Gideonsberg. Detta innebär fri sikt över takåsar, trädkronor och grannkvarteren. Ju högre upp i fastigheten du kommer – desto bättre blir utsikten. Väljer du en lägenhet på nionde eller tionde våningen får du fantastisk utsikt över hela Gideonsberg och till och med en glimt av Mälaren!

Gröna hem

Som boende i Svärdsliljorna kan du vila tryggt i vetskapen om att du har gjort ett medvetet val. De nya husen är nämligen Svanenmärkta, vilket innebär att de är fuktsäkert byggda, har god ventilation, ett bra insläpp av dagsljus och att virket till större träkonstruktioner kommer från hållbara skogsbruk. Svanen kontrollerar även att husen är mer energieffektiva än myndigheternas byggregler kräver. Allt för att säkerställa att du som flyttar in får en behaglig och trivsam innemiljö att leva och bo i många år framöver.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt och kallt vatten.

Gideonsberg - en charmig stad i staden

Gideonsberg är ett vidsträckt och charmigt bostadsområde strax norr om Västerås centrum. Det är lite som en stad i staden – med en blandad bebyggelse bestående av såväl hyres- som bostadsrätter, villor och radhus från 40- och 50-talet. Svärdsliljorna är byggt i ett befintligt kvarter där etablerad service finns nära till hands, bland annat mataffärer, butiker, pizzerior och frisörer. Från Svärdsliljorna har du nära till både fina grönområden och Västerås stadskärna, som ligger drygt två kilometer bort. Hit tar du dig enkelt ner till fots, på cykeln eller på knappt 10 minuter med buss. Närheten till city gör även att urvalet av skolor är stort. I det absoluta närområdet finns Nordanby förskola, Emanusskolan och Grundskolan Äventyret. Gymnasieskolor som Carlforsska och Hahrska gymnasiet med flera nås inom kort cykelavstånd.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.