I Sjömärket bor du förnämligt på Öster Mälarstrand, med allt du behöver nära till hands. När du kommer hit möts du av den inbjudande lobbyn som fungerar som entré och knyter ihop de två husen. Välj bland välplanerade lägenheter om 1–4 rum och kök, de flesta med balkong eller uteplats och såklart riktigt härlig utsikt. Läget med Mälarparken som granne och utsikten från lägenheterna är fantastiskt, liksom den härliga stadsdelen Öster Mälarstrand.

Snabbfakta
  • Byggnadsår 2022
  • Antal lägenheter 162
  • Område Öster Mälarstrand, Västerås
  • Lägenhetsstorlekar 1-4 rum & kök
Bekvämligheter
Ingår i hyran

Boende med utsikt i gemytliga Öster Mälarstrand

Adress: Babordsgatan 4A och 4B

 

Sjömärket är fördelat på två hus; 14 och 16 våningar som knyts samman av den gemensamma lobbyn. Här ryms 162 lägenheter, från 35–86 kvadrat, många med balkong eller uteplats. Kika på de härliga fyrorna högt upp i husen, några av dem har till och med två balkonger.

Lägenheterna

Det är genomgående ekparkett i hela lägenheten och ljusgrå klinker i hall.

I köken finns kombinerad kyl/frys, diskmaskin och det är förberett för micro. I de större lägeheterna är det fristående kyl och frys.

Alla badrum är helkaklade med vitt kakel på vägg och grått klinker på golv. Duschen har glasskärmar, som smidigt kan svängas när du vill. Vill du installera tvättmaskin/kombimaskin är det förberett för det i badrummet, annars är det bara att boka tvättid i någon av de tre rymliga tvättstugorna i lobbyn.

 

Förvaringsutrymmen är viktigt, därför är gott om garderober i lägenheterna. Till varje lägenhet finns dessutom ett tillhörande förråd i källaren och på entréplanet, perfekt när du behöver stuva in det där som inte behöver ha framme året om.

 

Internetleverantör är Telia som du kontaktar för att teckna ett eget abonnemang. Grundutbud för TV ingår.

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

37-44 kvm

2 rum & kök

35-50 kvm

3 rum & kök

65-69 kvm

4 rum & kök

86 kvm

Virtuell visning

Här kan du gå runt i vår visningslägenhet i Sjömärket (3 rok, 65 kvm)

 

Parkering och cykel

I garaget under gården finns 84 parkeringsplatser, åtta av dessa är för elbil.

 

I det gemensamma gårdshuset är det gott om plats att förvara cyklar. Här kan du även serva din cykel och det finns luftslang när du behöver pumpa däcken. Vill du hellre ställa cykeln på gården är det gott om plats även här. Det finns till och med uteplatser för cyklar under tak i anslutning till huset.

 

Du behöver inte ha en egen bil om du flyttar till Sjömärket. När du skriver kontrakt ingår gratis medlemskap i grannskapets bilpool under hela fem år. Perfekt för dig som bara behöver ta dig fram med bil då och då och som vill minimera ditt klimatavtryck.

Gröna hem

Boendet i Sjömärket är Svanenmärkt. Ett Svanenmärkt hem är framtaget med fokus på miljön genom hela processen, från råvara till färdig byggnad. Det betyder bland annat att byggmaterialet som används är fritt från hälsoskadliga ämnen, att du har plats för återvinning, att hemmet är utrustat med energisnåla vitvaror och att din bostad har bra isolering.
Oavsett om du bor i lägenhet eller hus så är det uppvärmningen som kostar för både plånboken och planeten. För att minska energianvändningen har Svanen satt höga krav på ett effektivt klimatskal, alltså att väggar, tak, golv, fönster och dörrar har smarta materialval och bra isolering. När vi bygger våra Svanenmärkta hem gör vi det så att även byggnadens ventilation och varmvatten minimerar energiförbrukningen. Både ekonomiskt och klimatsmart med andra ord.
Ett Svanenmärkt hem innebär:

– Energisnåla lösningar som ger låga kostnader genom bra isolering, högkvalitativa vitvaror och effektiv värmeåtervinning.

– Trivsam innemiljö med god ljudisolering och bra ventilation.

– Hälsosamma materialval och noga kontrollerat byggmaterial utan miljöfarliga och giftiga ämnen, som inte kommer från naturskyddade skogar eller genmodifierade plantor.

– Hög bostadskvalitet – ett hem som förblir energisnålt och behåller sin goda innemiljö under lång tid.

– Plats för återvinning.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt vatten och el.

Här finns allt du behöver

Stadsdelen Öster Mälarstrand är ett trivsamt bostadsområde. Här vid Sjömärket finns det mesta som du behöver i vardagen. Behöver du fylla kylen finns Hemköp 250 meter från huset. Vill du gå lite längre, men inte långt, har du en ICA. På den promenaden går du också förbi några av stadsdelens restauranger, perfekt när du känner för att äta ute.

Den som är träningssugen och inte bara vill ta en joggingtur i det gröna området, behöver bara ta sig 100 meter från huset för att komma till ett gym. Och dit alla barn längtar – områdets jättestora lekpark, ligger i princip granne med Sjömärket. Vill du bada, behöver ni inte gå över ån efter vatten, till äventyrsbadet Kokpunkten är det cirka 500 meter.

 

Karakteristiskt för Öster Mälarstrand är de fina ek- och tallbackarna. Dessutom blir det mycket grönt vid de olika grannskapens planteringar, för att inte tala om Mälarparken som brer ut sig mitt över gatan från Sjömärket.

Glöm inte heller det blågröna med Mälarens vatten som du ser från din lägenhet från våning sex och uppåt. På sommaren kommer du att kunna ta färjan, från Östermälarstrand ner till kajstråket. Här kliver du av och njuter av allt gott som restaurangerna och fikaställena utmed kajen erbjuder, sen är det bara att ta färjan hem igen eller promenera in till stan och njuta vidare av allt som finns där.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.