I Ängsgärdet strax utanför Västerås stadskärna har vi byggt 108 miljöcertifierade hyreslägenheter med inflyttning 2022. Husen har en tydlig miljöprofil med solceller på taket, byggs med koldioxidreducerad betong och utrustas med bergvärme. Lägenheterna, i storlekar från ettor till fyror, är ljusa och med genomgående hög standard på materialvalen.

Snabbfakta
 • Byggnadsår 2022
 • Antal lägenheter 108
 • Område Ängsgärdet, Västerås
 • Lägenhetsstorlekar 1-4 rum & kök
Bekvämligheter
 • Hiss
 • Uteplats
 • Balkong
 • Säkerhetsdörr
 • Tvättmaskin
 • Diskmaskin
 • Torktumlare
Ingår i hyran
 • Värme

Bostäder i fantastiskt citynära läge

Adress: Pilgatan 25B, Viktoriagatan 3, Myggbogatan 4, Myggbogatan 6

 

Lägenheterna

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna och ekparkett på golvet. I hallen ligger det klinker. Lägenheterna är utrustad med säkerhetsdörr, kyl och frys, mikro, diskmaskin samt spis med induktionshäll och ugn. I badrummet finns det antingen tvättmaskin och torktumlare eller en kombimaskin, duschskärmvägg, handdukstork, torkställ, spegel med LED-belysning, kommod. Väggarna är helkaklade och det är klinker på golvet. I 4 rum och kök finns det dessutom ett extra badrum med toalett.

 

Samtliga lägenheter har balkong, fransk balkong eller egen uteplats. Till varje lägenhet finns lägenhetsförråd antingen i lägenheten eller i källarplanet.

 

Samtliga våningsplan nås med hiss och trappa. Entréerna är välkomnande och smakfullt utformade med mycket god belysning. Samtliga utrustade med postboxar. Ett av trapphusen är också utrustat med paketutlämningsboxar. I varje trapphusentré finns utrymme för barnvagnar och rullstolar.

 

Vi erbjuder lägenheter i varierande storlekar, från 1 rum och kök på 31 kvm till 4 rum och kök på 85 kvm.

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

31-36 kvm

2 rum & kök

42-56 kvm

2,5 rum & kök

59 kvm

3 rum & kök

61-76 kvm

4 rum & kök

82-85 kvm

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt och kallt vatten samt el.

 

Som hyresgäst i Pilen har man tillgång till en elbilspool i garaget.

Ny central stadsdel i Västerås

Husen ligger utmed Pilgatan, ca 1 km öster om Västerås centrum. Tidigare har området varit bebyggd av industrilokaler men dessa är nu rivna för att lämna plats åt en blandning av bostads- och hyresrätter i ett väldigt attraktivt läge. Hela området är nu i förändring och kommer när det är färdigt innehålla över 600 bostäder som en del av Västerås utökade centrum. I området finns redan idag en stor matvarubutik samt ett hotell.

 

Till Västerås utbud av handel, restauranger och kulturupplevelser tar man sig enkelt med cykel eller till fots på 5 respektive 15 minuter. Väl där tar du dig med tåg till flera av de omkringliggande städerna utan byte, till exempel är huvudstaden bara ca en timme bort.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.