Strax 300 meter från Stortorget, i korsningen Linnégatan/Norrtullsgatan, ligger kvarteret Lågan som en påminnelse om hur framtidens bostadskvarter kan se ut. Här har Arkitektbolaget i Växjö skapat ett kvarter som med sin unika arkitektur, återhållsamma färgsättning och böljande balkonger bidrar med ett spännande intryck till stadsbilden.

Snabbfakta
  • Byggnadsår 2008
  • Antal lägenheter 159
  • Område Mariehem, Umeå
  • Lägenhetsstorlekar 1-3 rum & kök
Bekvämligheter
  • Hiss
  • Balkong
Ingår i hyran
  • Varmvatten
  • Värme

Bekvämt och trivsamt boende

Adress: Mariehemsvägen 6G, 6H, 6J och 6K

 

Lägenheterna

Bostäderna har 1, 2 eller 3 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Det finns cykelförråd på gården och parkeringsplatser samt carportar med motorvärmare. Lägenhetsförråd till alla lägenheter finns på våning 10 i huset.

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

34-47 kvm

2 rum & kök

36-47 kvm

3 rum & kök

58-59 kvm

Trivselboende

I tre av husen erbjuder vi så kallat Trivselboende. Det innebär att du ska vara minst 55 år för att söka en lägenhet här. Som boende i våra Trivsellägenheter på Marielund har du tillgång till gemensamhetslokal, Bikupan, som drivs av Trivselföreningen. I foajen finns det rollatorparkering.

Nära till det du behöver

Området Mariehem ligger ca 4 km öster om Umeås stadskärna, nära den vackra Nydalasjön. I området finns alla bekvämligheter du behöver, till exempel livsmedelsbutik, apotek, restauranger och småbutiker. Och bara knappt 3 km norrut ligger Ersboda handelsområde, som är ett av Norrlands största handelsområden. Flera busslinjer trafikerar området och närmaste busshållplats ligger bara 100 meter bort. Med buss nås centrala Umeå och Umeå universitetet på knappt 15 respektive 5 minuter. Umeå flygplats når du med en ca 10 minuters bilresa.

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.