Strax 300 meter från Stortorget, i korsningen Linnégatan/Norrtullsgatan, ligger kvarteret Lågan som en påminnelse om hur framtidens bostadskvarter kan se ut. Här har Arkitektbolaget i Växjö skapat ett kvarter som med sin unika arkitektur, återhållsamma färgsättning och böljande balkonger bidrar med ett spännande intryck till stadsbilden.

Snabbfakta
 • Byggnadsår 2021
 • Antal lägenheter 86
 • Område Centralt, Växjö
 • Lägenhetsstorlekar 1-3 rum & kök
Bekvämligheter
 • Hiss
 • Uteplats
 • Balkong
 • Tvättmaskin
 • Diskmaskin
 • Torktumlare
Ingår i hyran
 • Varmvatten
 • Kallvatten
 • Värme

Här bor du ljust och luftigt

Adress: Linnégatan 20-24 och Norrtullsgatan 14

 

Lägenheterna

Bland de 86 hyreslägenheterna finns ettor, tvåor och treor från 20 kvm upp till 90 kvm – alla med tidlöst stilsäkra material, vita kök, ljus askparkett och exklusiva detaljer som ger en hög boendestandard. De allra flesta lägenheterna har en stor balkong eller uteplats som vetter ut mot den gröna, trivsamma innergården. Vissa har även en magnifik takterrass! Gemensamt för samtliga lägenheter är de generösa fönsterpartierna som skapar en känsla av rymd och ett genomgående härligt ljusinsläpp i två väderstreck. Väljer du en lägenhet i fastigheten utmed Linnégatan har du dessutom chans på ett ljuvligt burspråk som ytterligare förstärker ljuset under dygnets alla timmar.

 

På bottenplan möts du av den gemensamma innergården som med sina inbäddade sittgrupper och slingrande gångstigar bjuder in till avkoppling och umgänge. Inkapslad i mitten av kvarteret ligger gården som en grön oas där du kan varva ner och stänga ute stadens brus. Härifrån tar du dig även ner till kvarterets gemensamma garage som rymmer ett 70-tal parkeringsplatser – alla med varsin laddstolpe.

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

23-38 kvm

2 rum & kök

52-73 kvm

3 rum & kök

80-93 kvm

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och Lågan är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

Stadens heltäckande utbud runt knuten

Som boende i Lågan åtnjuter du inte bara lyxen av att bo i en trivsam och modern lägenhet i ett av Växjös mest ikoniska bostadskvarter – du har även nära till allt. Från kvarteret når du prisbelönta restauranger och caféer, trevliga barer samt innerstadens heltäckande utbud av butiker, service och nöjen efter en kort promenad längs Linnégatan eller Esplanaden. Centralstationen ligger bara en tiominuters promenad bort, likväl universitetet som du når på ca 15–20 minuter om du cyklar eller åker kollektivt.

 

Närliggande grönområden finns det också gott om. Förutom att Lågan är omgivet av vackra alléer och att kvarteret får en alldeles egen, lummig innergård – har du aldrig långt till natursköna miljöer och avkopplande strövområden. Snöra på joggingskorna och spatsera nedför Linnégatan, så är du inom loppet av några minuter nere vid Stadsparken. Här kan du njuta av slingrande gångar, öppna gräsytor och rogivande promenadstråk som sträcker sig runt Växjösjön.

Lediga lägenheter

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.