Lansa utvidgar sitt bestånd i Göteborg

Lansa Fastigheter utökar sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom att förvärva en fastighet med 86 bostäder i Guldheden i Göteborg. Säljare är ByggVesta och detta blir den andra affären de båda parterna genomför under året.

– Vi är väldigt glada att nu kunna förvärva vår andra fastighet av ByggVesta. Även denna ligger i Göteborg, vilket är en region som är väldigt attraktiv för oss. Kvalitet och hållbarhet står alltid i fokus, och som långsiktig ägare kommer vi att förvalta fastigheten så att hyresgästerna fortsätter att trivas och vara stolta över sitt boende, säger Marie Teike, fastighetsutvecklingschef på Lansa.

Affären omfattar 86 hyreslägenheter på 1–4 rum och kök. Fastigheten stod klar 2012 och ligger i Guldheden i Göteborg, ett område som ligger nära de centrala delarna av Göteborg med närhet till Chalmers, Sahlgrenska universitetssjukhus och Änggårdsbergen. Tillträde till fastigheten sker den 31 oktober i år.

– ByggVesta säljer nu ytterligare en fastighet i Göteborg till Lansa, detta som en naturlig del av den affär som gjordes under sommaren när Lansa köpte en fastighet på Lindholmen av oss. Vi kommer att fortsätta vara en stabil och pålitlig aktör som driver utvecklingen av hållbara hyresrätter och studentbostäder till rimliga hyror i landets större städer, säger Catarina Fritz, tf vd på ByggVesta.

Lansa Fastigheter har expanderat kraftigt sedan starten 2016. Antal lägenheter i förvaltning och produktion har ökat med 40 % årligen de två senaste åren. Lansa finns nu på 14 orter runt om i landet med totalt närmare 3700 hyreslägenheter i förvaltning och projekt.

– Vi söker hela tiden efter attraktiva förvärv och projekt i expansiva regionstäder. Lansa har en finansiellt mycket stark ställning som skapar utrymme för att genomföra förvärv i en annars utmanande marknad, säger Claes Malmkvist, VD på Lansa.