Lansa förvärvar projekt med 247 hyreslägenheter i Knivsta

I centrala Knivsta förvärvar nu Lansa Fastigheter två olika projekt av TB-Gruppen. Totalt omfattar de två projekten 247 hyreslägenheter och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Knivsta är en ort i stark tillväxt och där vill vi fortsätta vara en del av den positiva utvecklingen genom att erbjuda hållbara och trygga bostäder för stolta hyresgäster, säger Lansa Fastigheters VD Claes Malmkvist.

Förvärvet består av två projekt med 134 respektive 113 hyreslägenheter. Båda projekten har höga hållbarhetsambitioner och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Hyresgästerna kommer bland annat få tillgång till elbilspool.

– Lansa är en långsiktig fastighetsförvaltare som ställer höga krav på standard och hållbara lösningar, säger Lars Kylin, vd på TB-Gruppen Bostad. Tillsammans med Lansa har vi skapat bostäder som gör det enkelt att leva hållbart – med bland annat mycket låg energiförbrukning, bilpool med elbilar och 5 minuters promenad till järnvägsstationen.

Byggnaderna uppförs i 4-6 våningar med putsade fasader och sadeltak. Södervända tak förses med solceller. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök och har hög standard med bland annat balkong, helkaklade badrum, tvättmaskin och diskmaskin.

Byggstart sker till våren 2022 och första inflyttning planeras till början av 2024.