Lansa förvärvar fastighet i Västerås av Imperia

Lansa Fastigheter förvärvar fastigheten Kungsljuset 2 i Västerås av Imperia Fastigheter. Det innebär att bolaget på två år vuxit till att nu förvalta och utveckla totalt 395 hyreslägenheter i Västerås.

– Kungsljuset är en fantastiskt fin fastighet som vi är glada över att nu få ta över. Lansa är en långsiktig ägare och vi kommer att förvalta fastigheten så att hyresgästerna fortsätter att trivas och vara stolta över att bo i Kungsljuset, säger Claes Malmkvist, VD på Lansa Fastigheter.

Kungsljuset 2 ligger i området Gideonsberg, strax norr om Västerås centrum. Fastigheten var från början en skola som genom en genomgripande ombyggnad konverterats till 56 bostäder samt en större lokal med förskola. Den uthyrbara arean uppgår till drygt 4 000 kvadratmeter.

– Det känns bra att sälja till Lansa Fastigheter, ett fastighetsbolag med goda värdegrunder. Vi är övertygade och känner oss trygga med att Lansa kommer att förvalta fastigheten Kungsljuset på bästa sätt, säger Nicklas Ericsson, VD på Imperia Fastigheter.

Lansa fastigheter har expanderat kraftigt sedan starten 2016. Bara förra året ökade värdet på fastighetsbeståndet med 52 procent och Lansa finns nu på 13 orter runt om i landet med totalt närmare 3700 hyreslägenheter i förvaltning och projekt.

– Vi söker hela tiden efter attraktiva förvärv och projekt i expansiva regionstäder. Hållbarhet och miljö står alltid i fokus och det är viktigt att våra fastigheter lever upp till visionen om att vi ska vara det gröna fastighetsbolaget som bygger trygga hem för stolta hyresgäster, säger Claes Malmkvist.

Överlåtelsen av fastigheten sker den 1 september.