Lansa Fastigheter växer och rekryterar ytterligare

Lansa Fastigheter fortsätter att expandera. Sedan starten för drygt fyra år sedan har man byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av 1300 lägenheter och ytterligare 1100 lägenheter i produktion. För att fortsätta driva ambitionen att utveckla och erbjuda ”Trygga hem för stolta hyresgäster” rekryteras nu Anna Granander som marknads- och uthyrningsansvarig.

– Det är ett naturligt steg för oss att nu förstärka organisationen med en marknads- och uthyrningsansvarig. I samband med att vi växer behöver vi bli tydligare kring vårt erbjudande och i vår kommunikation med våra intressenter, säger Claes Malmkvist, vd på Lansa Fastigheter.

Anna Granander värvades från det kommunala bostadsbolaget Förbo där hon arbetade som marknadsansvarig. Hon har en lång bakgrund inom fastighetsbranschen och har arbetat brett med bland annat kommunikation, förhandlingar och marknadsfrågor. Dessförinnan har hon arbetat på reklambyrå och hon är utbildad marknadsekonom från IHM. I rollen hos Lansa Fastigheter kommer hon ansvara för marknadskommunikationen och uthyrningsprocessen.

– Det är fantastiskt att få arbeta med något som ligger så nära kunden. Hyresrätten är en otroligt viktig boendeform och som långsiktig utvecklare och förvaltare har vi ett stort ansvar gentemot våra hyresgäster, säger Anna.

Lansa Fastigheter har växt snabbt sedan starten 2016. Affärsidén att förvärva, förvalta och utveckla moderna bostadsfastigheter i kranskommuner runt storstäderna och i regioner där näringslivet har en stark tillväxt, har varit framgångsrikt. Idag har företaget en fastighetsvolym på tre miljarder kronor och en produktportfölj på ca 2,5 miljarder. Senaste förvärvet blev klart i december och innebär att Lansa Fastigheter kompletterar sitt bestånd i Skåne med 36 lägenheter i Helsingborg.

– Det känns spännande att komma till ett bolag med så tydliga expansiva mål och en ytterligare avgörande del för att jag tog tjänsten är Lansas ambition att vara en av marknadens mest gröna bostadsbolag, det går väl i hand med mina egna värderingar, säger Anna.