Lansa Fastigheter tecknar avtal med Serneke om att bygga ytterligare 80 lägenheter i Växjö

I centrala Växjö kommer Lansa Fastigheter uppföra en fastighet med totalt 80 hyreslägenheter och har tecknat avtal med Serneke som totalentreprenör för projektet.

– Det känns spännande att fortsätta expandera i Växjö och kunna erbjuda fler moderna och bekväma hyreslägenheter. Projektet stämmer väl överens med vår vision att bygga fastigheter med stort miljöfokus i regioner med stark tillväxt säger Lansas projektchef Ulrika von Wachenfeldt.

Byggnationen i kvarter Mjölner omfattar totalt 80 lägenheter fördelat på en huskropp med ett underliggande garage. Projektet håller hög hållbarhetsprofil och kommer där det är tekniskt möjligt att byggas med koldioxidreducerad betong. Solceller med batterilagring och bergvärme kommer att installeras och fastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– För Lansa är det viktigt att kunna erbjuda trygga bostäder av hög kvalitet. Detta projekt ligger på Söder i centrala Växjö, med närhet till service och kommunikationer, och har dessutom många goda arkitektoniska kvaliteter, säger Ulrika.

Lansa har redan ett pågående projekt i Växjö tillsammans med Serneke. I kvarteret Lågan byggs just nu 86 hyreslägenheter med inflyttning i juli.

– Vi är glada över att ha tecknat avtal med Lansa, som vi hittills haft ett mycket gott samarbete med och vi är tacksamma för att få fortsatt förtroende. Nu ser vi fram emot att komma i gång med byggnationerna och fortsätta med projektet på plats, säger Fredrik Nilsson, arbetschef på Serneke.

Byggstart är planerad till augusti 2021 och projektet beräknas vara färdigställt våren 2023.