Lansa Fastigheter köper projekt med 177 hyreslägenheter i Malmö

Lansa Fastigheter köper bostadsprojektet Journalen 1 i Sege Park i Malmö av Wästbygg. Projektet omfattar ett helt kvarter med 177 hyreslägenheter och det ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Lansa och Wästbygg genomför redan ett projekt i regionen tillsammans. I Brunnshög i Lund byggs Lagerkransen som nu certifierats enligt Miljöbyggnad Guld.

– Malmö och Öresundsområdet är en prioriterad marknad för Lansa och med ett nytt miljöcertifierat projekt i Sege Park blir vi tungt etablerade här. Vi har ett gott samarbete med Wästbygg och får nu med Journalen en fortsättning på vårt pågående gemensamma guldcertifierade projekt i Lund, säger Claes Malmkvist, vd på Lansa Fastigheter AB.

– Det är jätteroligt att få gå in i ett nytt samarbete med Lansa. För ungefär ett år sedan förvärvade de ett projekt i Lund av oss som just nu är under uppförande. Att vi nu genomför ytterligare affär tillsammans ser vi som ett gott betyg på de fastigheter som Wästbygg utvecklar och bygger, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

Sege Park är ett tidigare sjukhusområde där Malmö stad nu samverkar med 11 byggherrar för att utveckla området med 1000 nya bostäder. Fokus är att skapa ett område där det ska vara lätt att leva hållbart. Hållbarhet, delningsekonomi och odling är viktiga nyckelord i arbetet.

Byggstart är planerad till årsskiftet 2021/22 och projektet beräknas vara färdigställt årsskiftet 2023/24.