Första spadtag för 202 hyreslägenheter i Uppsala

I det blomstrande Rosendal i Uppsala har det nu tagits ett första spadtag för 202 hyreslägenheter med inflyttning 2023/24.

Under fredagen planterade kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling, Lansa Fastigheters vd Claes Malmkvist och Ola Serneke de första blommorna i projektet med namnet Florist.

– Det här projektet har vi arbetat hårt med att få till och vi kände tidigt att vi ville få in flera funktioner på denna fina plats. Nu står vi här och dessa bostäderna kommer sedan att bo granne med ett multihus, sa Erik Pelling under spadtaget.

Projekt Florist består av två byggnader med hyreslägenheter i storlekarna 1 – 4 rum och kök. Projektet håller en hög hållbarhetsnivå och fastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Husens tak kommer vara utrustade med solcellspaneler som bland annat försörjer fastighetens laddningsstationer för elcyklar. Granne med Florist kommer det sedan att uppföras ett multihus, med bland annat bibliotek, idrott och kulturskola.

– Vi är en långsiktig förvaltare och vår ambition är alltid att bygga hållbara bostäder som både vi, kommunen och våra kommande hyresgäster kan vara riktigt stolta över, sa Lansas vd Claes Malmkvist.

Rosendal är ett nyutvecklat område på cykelavstånd från Uppsala centrum. Området är inspirerat av naturen med påkostade parkområden, flertalet lekplatser och utemiljöer som uppmuntrar till ett aktivt liv i naturen.