Grattis till ditt nya hem!

Journalen, Malmö

Här hittar du all information du behöver inför inflyttningen i ditt nya hem i Gullviva eller Mandelblom.

 

Inflyttning

Vi kommer att återkomma med ett datum då du kan hämta ut din nyckel. Ca en månad innan inflytt kommer vi att skicka ut en länk där du får boka inflyttningstid, för att säkerställa att det finns plats för flyttbilar och att alla får tillgång till hiss vid inflytten.

 

El och varmvatten

El och varmvatten kommer att mätas individuellt och du som hyresgäst kommer att betala för din faktiska förbrukning. Kostnaden för förbrukningen läggs på din hyresavi och faktureras kvartalsvis i efterskott. Du behöver alltså inte teckna ett eget elabonnemang. Här kan du läsa mer om IMD, individuell mätning och debitering.

 

TV, bredband och telefoni

För oss på Lansa är det viktigt med valfrihet. Därför är ditt hus anslutet till ett öppet stadsnät. Det betyder att du själv kan välja mellan ett antal leverantörer av tv, bredband och telefoni, och bara betala för det du själv använder. Önskar du beställa något kontaktar du iTux på itux.se eller telefon 0771-40 70 77 ca två veckor innan inflyttning.

 

Hyresavi

Hyresavin kommer att skickas till dig via e-post till den adress du gett oss. Du kan även skriva upp dig för e-faktura (faktura (logga in på din internetbank och uppge Opalen Fastighetsförvaltning när du söker på företag att ansluta till e-fakturering) ) eller autogiro. Hyran betalas alltid i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början.

 

Parkering

Parkering finns att hyra i intilliggande parkeringshus, Mobilitetshuset Sege Park.

 

Elbilspool

Som hyresgäst i Journalen har du tillgång till en elbilspool.

 

Cykelparkeringar

Det kommer att vara gott om plats för att parkera din cykel, både inomhus och utomhus under tak.

 

Standard i lägenheterna

Alla lägenheter har en tvättmaskin och torktumlare (3-4 rok) alt en kombimaskin (1-2 rok) i badrummet. I köket finns det diskmaskin, inbyggnadsmicro samt separat spishäll med induktion och separat varmluftsugn.

Det finns persienner monterade. Det sitter inte gardinfästen ovan fönstren.

 

Tänk på att: En induktionshäll överför värme via magnetism, därför behöver dina kokkärl vara magnetiska. Fördelen med en induktionshäll är att de är snabbare på att värma upp vatten och mat samtidigt som själva hällen inte blir lika varm. För gjutjärnsgrytor är det inget problem eftersom de är gjorda av magnetiskt järn. För andra kastruller och grytor gäller det att det finns en magnetisk kärna i botten av kastrullen vilket de flesta faktiskt har. Du kan testa där hemma genom att hålla en magnet mot kastrullens botten och om magneten fastnar fungerar kastrullen utmärkt till induktionshäll.