UMEå

Tomtebogård

Tomtebovägen 15, umeå

Naturnära moderna lägenheter i det nya området Tomtebogård!

Information om projektet

Tomtebogård

Svanenmärkt boende nära natur och friluftsliv!

Strax öster om Lansas övriga kvarter i Tomtebo, Sjörået och Pysslingen, kommer vi i mitten av 2023 kunna erbjuda 175 lägenheter i ett helt nyutvecklat område, Tomtebogård. Lägenheterna kommer uppföras i fyra hus runt en vacker och välkomnande innergård.

 

Husen kommer vara Svanenmärkta vilket innebär att byggnaderna är värderade med livscykelperspektiv och har låg energianvändning, uppfyller höga miljö- och hälsokrav på byggprodukter, material och kemiska produkter, säkrar en god innemiljö och låga emissioner och har en kvalitetssäkrad byggprocess.

 

Område

I området, som ligger mellan Tomtebo och Tavelliden, finner man storslagen natur med vidsträckta strövområden där det rörliga friluftslivet runt sjön är omfattande både sommar som vinter. Det är ett populärt rekreations- och naturområde och nyttjas mycket flitigt för promenader, skidturer, skridskoåkning, fiske, bad med mera. Inom strandområdet på västra sidan av sjön finns en äventyrslekplats.

 

Från området in mot centrum finns etablerad kommunikation med stadsbussar med avgång var 15e minut mot centrum och Umeå södra station är inom cykelavstånd. I Tomtebo finns redan etablerade skolor och förskolor och det planeras även för en ny förskola i Tomtebogård.

 

Intresseanmälan

Vi har inte börjat ta emot intresseanmälningar gällande Tomtebogård än men har du frågor är du självklart välkommen att kontakta oss!

 

Utvecklingschef
John Ödman
0733-875467
john.odman@lansa.se

 

Förvaltningschef
Anders Woodall
0724-54 73 31
anders.woodall@lansa.se