MALMö

Solmagasinet

Hyllie Vattenparksgata 15, Malmö

Bo i det prisbelönta Solmagasinet i Hyllie! Inflyttning sommar 2023.

Information om projektet

Bo i Malmös häftigaste hållbarhetshus

I Solmagasinet, precis vid den nya dagvattenparken i Hyllie, bygger Lansa ett flerbostadshus som når en helt ny nivå vad gäller hållbart boende. Inflyttning sker sommaren 2023.

 

Solmagasinet består av två hus och kommer bli ett intelligent och hållbart boende med många smarta detaljer. Till exempel kommer hela taket nyttjas för solceller och tillsammans med batterier i fastigheten kommer energi kunna lagras för att användas även när solen inte lyser som starkast. Hissen genererar energi vid nedfärd som kan användas på annat håll och i parkeringshuset har de boende tillgång till elcykel- och elbilspool. Huset kommer utrustas med paketboxar där man som boende kan hämta ut sina paket.

 

De två husen ramar in innergården som kommer ha fokus på social och ekologisk hållbarhet. Här finns möjlighet till egen odling, bärbuskar, fruktträd samt ett gemensamt växthus.

 

Greenhouse
Greenhouse ha en vacker fasad i grön skiffer, utanpåliggande trappor och gemensamma entrébalkonger i söderläge. Detta hus kommer att ligga med utsikt mot dagvattenparken i Hyllie och har privata balkonger med kvällssol. På taket placeras solcellerna som ger huset och bostäderna kraft.

 

Warehouse
Det röda tegelhuset i industriell arkitektur, med stora fönster och utanpåliggande balkonger i svart stål, skapar en intressant kontrast mot det varmare Greenhouse. Flera av lägenheterna är genomgående med balkong i både öst- och västläge.

 

Området

Stadsdelen Hyllie har vuxit fram under de senaste 20 åren och är idag ett levande område med bostäder, kontor och handel. Här finns en blandad bebyggelse med hyres- och bostadsrätter som alla är uppförda under de senaste åren. I området finns det fina grönområden och man tar tåget till Malmö city på 3 minuter och till Köpenhamn på 15 minuter. Inom området finns service och kommunikation etablerad, aktuell fastighet ligger i direkt anslutning till Hyllie station. I absoluta närområdet ligger även Malmö arena och köpcentrum Emporia.

 

Uthyrning

Solmagasinet kommer att hyras ut via Boplats Syd och uthyrningen beräknas starta under sista kvartalet 2022. Lägenheterna fördelas utifrån kötid, så registrera dig därför redan nu på deras hemsida. Det kostar 300 kr om året att vara registrerad hos Boplats Syd.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Andra projekt i Malmö


MALMö

Journalen


Simrisbanvägen 12, Malmö

177 lägenheter i kulturhistorisk och lummig miljö i Malmö. Inflyttning 23/24.

LÄS MER ->