HELSINGBORG

Ramlösa Port

Svanhalsgatan 17, Helsingborg

Miljöcertifierat boende i perfekt pendlingsläge! Inflyttning 2023/2024.

Information om projektet

Bekvämt boende i fantastiskt pendelläge

Tillsammans med Helsingborgs kommun utvecklar vi just nu en nytt kvarter i Ramlösa, strax söder om Helsingborgs centralort. I kvarteret planerar vi för ca 250 lägenheter i blandade storlekar och upplåtelseformer. Med en varierad kvartersbebyggelse och en god arkitektonisk idé som håller det samman kommer vi knyta an kvarteret till det befintliga områdets karaktär och skapa en ny entré till Ramlösa.

 

Här vill vi skapa ett levande och vackert kvarter som blir ett landmärke för hela Ramlösa.

 

I Ramlösa Port kommer man bo tryggt, modernt och bekvämt, med ett perfekt pendlingsläge. Vi lägger extra energi på att skapa vackra och trevliga gemensamhetsmiljöer. Entréer utformas välkomnande och med omsorgsfulla materialval och det blir en levande grön innergård med fina ytor för samvaro.

 

Vi ställer höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. På taket finns det solceller och hyresgästerna kommer att ha tillgång till elbil- och elcykelpool.

 

Bostäderna beräknas stå inflyttningsklara 2023-2024.

 

Trivselboende

För att skapa ett tryggt boende med gemenskap och sammanhang har Lansa för avsikt att erbjuda Trivselboende 55+ i Ramlösa Port.
Trivselboende hos Lansa innebär att vi skapar lägenheter med hög tillgänglighet och att de är utformade så att hyresgästen ska kunna bo kvar länge, även när behoven förändras. Lägenheterna ligger tillsammans i ett eller flera trapphus och har tillgång till en gemensamhetslokal. Även anslutande innergård är utformad för att bjuda in till sociala aktiviteter. Lansa kommer att vara med och starta upp en Trivselförening och kommer att ge bidrag för att föreningen ska kunna genomföra aktiviteter för de boende.

 

Området

Ramlösa är stark förknippat med Ramlösa Hälsobrunn som ligger i natursköna Brunns park och det mineralvatten som hämtas i Ramlösadalen.

Bebyggelsen i närområdet domineras av villa- och radhusbebyggelse och området präglas både av det fantastiska pendlingsläget samt de vackra omgivande naturområdena. Till Helsingborgs centrum tar man sig med cykel på 15 minuter och via tåg är man endast tre minuter från Helsingborgs utbud av handel, restauranger och kulturupplevelser. Även Lund och Malmö är inom pendlingsavstånd både med bil och Pågatågen.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!