JÄRFÄLLA

Äppellunden

Ormbackavägen 54, Skälby

126 hyresrätter i fantastiskt naturnära läge. Första inflytt hösten 2023.

Information om projektet

Bo bekvämt, modernt och naturnära

På platsen för en gammal äppelodling bygger vi fyra hus med totalt 126 hyreslägenheter på 1 till 6 rum och kök. Här har du en fantastik möjlighet att bo modernt och bekvämt i ett gammalt naturlandskap med utmärkta pendlingsmöjligheter.

 

Projektet är ritat av Wingårdhs Arkitektkontor och här har man velat skapa ett vackert boende som passar in i den naturnära omgivningen. De fyra husen skapar en mysig innergård med en gemensam uteplats. I söder finns en större gräsyta och även plats för cykelparkeringar.

 

Första inflyttning beräknas till hösten 2023 och pågår till sommaren 2024.

 

 

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa och har öppna planlösningar. På golvet ligger en träparkett, i hallen ligger det klinker. I köket finns det diskmaskin, kyl, frys, och separat ugn och induktionshäll. Badrummet är helkaklat och på golvet ligger det klinker och det finns tvättmaskin och torktumlare, duschväggar i glas, handdukstork och spegelskåp ovan handfat.

 

Det kommer finnas varierande lägenhetsstorlekar, mellan 1 upp till 6 rum och kök. Lägenheterna i bottenplan har tillgång till uteplats med trädäck omsluten av gröna häckar och luftiga spaljéer och lägenheterna på plan två har balkong. Vissa av lägenheterna är i etage.

 

Hållbart boende

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Certifieringen görs av Sweden Green Building Council, SGBC. Man tittar bland annat på att byggnadens energianvändning inte är för hög, man mäter så att det inte kommer in för mycket eller lite värme i byggnaden och kontrollerar så att el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Innemiljön tar längst tid att bedöma. Man mäter luftkvalitén och kollar på hur ventilationen fungerar samt ser till att mängden radon är inom de tillåtna värdena. Man ser på att insläppet av dagsljus håller en bra nivå. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

De boende kommer ha tillgång till en cykel- och bilpool och i garaget kommer det finnas plats för nästan 300 cyklar. Alla lägenheter kopplas upp mot ett system för att individuellt mäta förbrukning av el, varm- och kallvatten.

 

Området

Äppellunden ligger i Ormbacka i södra Järfälla, på gränsen mellan Skälby och södra Veddesta. Här bor man med närheten till natur, affärer, arbetsplatser och kollektivtrafik. Området utvecklas och det finns planer på bland annat runt 440 nya bostäder och en ny förskola.

 

Ormbacka är ett vackert och naturnära område och här finns det en handelsträdgård och stora beteshagar med får. Här har människor förmodligen bott sedan yngre bronsåldern, vilket gör Ormbacka till en av de äldsta boplatserna i Järfälla. Den löpintresserade hittar ett elljusspår på 1,8 km i skogsområdet mot Järfällavägen och i anslutning till skogsområdets entré ligger ett utegym. En liten bit väster ut når du Viksjö golfbana.

 

Från Ormbacka har du bara ca 1,5 km till Barkarby station som kommer bli en ny kollektivtrafik­nod med tunnelbana, pendeltåg, regionaltåg och bussar. Här tar man tåget in till Stockholm station på 18 minuter. Man bor även nära motorvägen (E18) och det tar ca 28 minuter till Arlanda flygplats och 20 minuter till Bromma flygplats.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!