LUND

Lagerkransen

Brunnshög, Lund

Miljövänligt och innovativt boende i Brunnshög!

Information om projektet

Lagerkransen

Hög teknisk standard i Brunnshög

Lansa kommer erbjuda 82 nya lägenheter i kvarteret Lagerkransen som är beläget i Brunnshög strax norr om Lund.  Fastigheterna kommer byggas för att certifieras med Miljöbyggnad Guld. Området ligger i direkt närhet till forskningsanläggningen ESS och MAX-IV laboratoriet och gränsar till de äldre bostadsområdena Norra Fäladen samt Östra Torn.

 

De 82 lägenheterna kommer utrustas med det senaste inom fastighetsteknik. Här ska hyresgästerna kunna visualisera och styra sin energianvändning och även kunna mäta den egna vattenkonsumtionen, detta i syfte att minska sin egna förbrukning. Med bara ett knapptryck kommer de kunna släcka alla lampor och stänga av kaffekokaren innan de lämnar lägenheten och belysningen ska gå att styra via en app. Tanken är också att fastigheten ska utrustas med nya, innovativa uppvärmningsmetoder som tar vara på restvärme från kringliggande verksamheter för att värma upp husen och ge varmvatten till de boende.

 

Läs mer i vårt pressmeddelande.

 

Område

Lunds nya stadsdel, Brunnshög präglas stort av ESS och MAX-IV laboratoriet, två forskningsanläggningar i världsklass. Visionen från Lunds Kommun för området är att skapa en plats för möten mellan människor, natur och kultur. Hela området ska präglas av ett hållbart boende med effektivt resursutnyttjande av energi och material.

 

Läs mer om utvecklingen av Brunnshög på Lunds hemsida.

 

Området kommer ha goda förbindelser med övriga delar av Lund, till exempel håller en helt ny spårvagnslinje på att byggas som tas i drift i december 2020. Även cykelstråk kommer finnas i närområdet och in till Lunds centrala delar.

 

 

Intresseanmälan

 

Vi har inte börjat ta emot intresseanmälningar gällande kvarteret Lagerkransen än men har du frågor är du självklart välkommen att kontakta oss!

 

Utvecklingschef
John Ödman
0733-875467
john.odman@lansa.se

 

Förvaltningschef
Anders Woodall
0724-54 73 31
anders.woodall@lansa.se