MALMÖ

Journalen

Simrisbanvägen 12, Malmö

177 lägenheter i kulturhistorisk och lummig miljö i Malmö. Inflyttning 23/24.

Information om projektet

Modernt boende i kulturhistorisk miljö

I det nya spännande området Sege Park bygger vi Journalen med 177 ljusa och moderna hyreslägenheter. Inflytt beräknas till årsskiftet 23/24.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Lägenheterna

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna och ekparkett på golvet. I hallen ligger det klinker. Köket är utrustad med kyl och frys (1 och 2 rok har kombinerad kyl/frys), mikrovågsugn, diskmaskin, infälld induktionshäll samt en separat ugn. I badrummet finns det tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i 1 rok), duschsväggar i glas, handdukstork, spegelskåp och kommod. Väggarna i badrummet är helkaklade och det är klinker på golvet.

Det kommer att finnas varierande lägenhetsstorlekar, från 1 rum och kök till 4 rum och kök.

 

Hållbart boende

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Certifieringen görs av Sweden Green Building Council, SGBC. Man tittar bland annat på att byggnadens energianvändning inte är för hög, man mäter så att det inte kommer in för mycket eller lite värme i byggnaden och kontrollerar så att el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Innemiljön tar längst tid att bedöma. Man mäter luftkvalitén och kollar på hur ventilationen fungerar samt ser till att mängden radon är inom de tillåtna värdena. Man ser på att insläppet av dagsljus håller en bra nivå. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

De boende kommer att få tillgång till en Grannbod med syfte att grannarna ska dela på olika resurser. Det kan till exempel innebära verktyg, trädgårdsutrustning och lekutrustning. Det kommer att finnas en cykelservicestation och de boende har även tillgång till en cykel- och bilpool. Alla lägenheter kopplas upp mot ett system för att individuellt mäta förbrukning av el, varm- och kallvatten.

 

Området Sege Park

En ny stadsdel växer fram i Sege Park, ett område med en spännande historia och lummig grönska. Malmö stad samverkar med 11 byggherrar för att utveckla området med 1000 nya bostäder, verksamheter och offentlig service. Fokus är att skapa ett område där det ska vara lätt att leva hållbart. Hållbarhet, delningsekonomi och odling är viktiga nyckelord i arbetet. Sege Park är ett område med lång historia. Östra sjukhuset lade ner verksamheten 1995 och området har sedan dess fått nya funktioner i lokalerna såsom skolor, förskolor, vårdcentral. Flera av de befintliga byggnaderna i området har höga kulturhistoriska värden och den uppväxta parkmiljön ger förutsättningar för en god livsmiljö.

In till centrala Malmö tar det cirka 20 minuter med täta bussavgångar.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Andra projekt i MALMÖ


MALMÖ

Solmagasinet


Hyllie Vattenparksgata 15, Malmö

Bo i det hållbara Solmagasinet i Hyllie! 106 lägenheter med inflyttning sommar 2023.

LÄS MER ->