KNIVSTA

Gullviva

Knivsta

113 naturnära lägenheter i centrala Knivsta. Inflyttning i slutet av 2024.

Information om projektet

Modernt och bekvämt boende i ny stadsdel i Knivsta

I Ängby i centrala Knivsta skapas nu en ny stadsdel, med närhet till både natur och Knivsta centrums bekvämligheter. Här bygger vi nu de två kvarteren Mandelblom och Gullviva med totalt 247 hyreslägenheter.

I kvarteret Gullviva blir det 113 hyreslägenheter och preliminär inflyttning sker i slutet 2024.

 

Lägenheterna

Lägenheterna är av varierande storlek, från 1 rum och kök om 35 kvm upp till 4 rum och kök om 80 kvm och har hög standard med bland annat balkong, helkaklade badrum, tvättmaskin och diskmaskin.

Under bostadshusen anläggs garage i källarplan med totalt 35 parkeringsplatser.

 

Hållbart boende

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Certifieringen görs av Sweden Green Building Council, SGBC. Man tittar bland annat på att byggnadens energianvändning inte är för hög, man mäter så att det inte kommer in för mycket eller lite värme i byggnaden och kontrollerar så att el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Innemiljön tar längst tid att bedöma. Man mäter luftkvalitén och kollar på hur ventilationen fungerar samt ser till att mängden radon är inom de tillåtna värdena. Man ser på att insläppet av dagsljus håller en bra nivå. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Som boende kommer du ha tillgång till en elbilpool  i garaget under huset.

 

Området

Ängby är ett nytt bostadsområde centralt beläget i Knivstas tätort. Inom gångavstånd finns Knivsta centrum med ett brett utbud av butiker och samhällsfunktioner och i närområdet finns skolor, förskolor och vårdcentral. I Ängby sker bilparkering främst i underjordiska parkeringsgarage. En äldre genomfartsled byggs om till en modern stadsgata och bland kvarteren planeras för gåfartsgator. Gång- och cykeltrafik är prioriterade i området och stor vikt läggs vid planteringar i gaturummet. En höjd bestående av naturmark med höga naturvärden i form av gamla tallar och berghällar berikar området.

Restiden med bil till Stockholms centralstation är knappt 40 minuter och till Uppsalas centralstation cirka 20 minuter. Arlanda flygplats nås inom drygt 15 minuter med bil. Knivstas geografiska läge längs järnvägen mellan Stockholm och Uppsala samt närheten till Arlanda gör Knivsta till en populär pendlarort. Från Knivstas centralstation, som trafikeras av både SJ och Stockholms pendeltåg, finns utmärkta lokala och regionala tågförbindelser. Restiden med tåg till Stockholms centralstation är knappt 30 minuter och till Uppsalas centralstation cirka 10 minuter. Arlanda flygplats nås inom knappt 8 minuter med pendeltåg.

 

Uthyrning

Gullviva kommer att hyras ut via Uppsala Bostadsförmedling. Lägenheterna fördelas utifrån kötid, så registrera dig därför redan nu på deras hemsida.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Andra projekt i KNIVSTA


KNIVSTA

Mandelblom


Knivsta

134 lägenheter i ny stadsdel i Knivsta. Inflyttning i början av 2024.

LÄS MER ->