KNIVSTA

Gullviva

Knivsta

113 naturnära lägenheter i centrala Knivsta. Inflyttning i slutet av 2024.

Information om projektet

Modernt och bekvämt boende i ny stadsdel i Knivsta

I Ängby i centrala Knivsta skapas nu en ny stadsdel, med närhet till både natur och Knivsta centrums bekvämligheter. Här bygger vi de två kvarteren Mandelblom och Gullviva med totalt 247 hyreslägenheter. I kvarteret Gullviva blir det 113 hyreslägenheter och i slutet av 2024 står bostäderna i full blom och de första hyresgästerna kan flytta in.

 

Centrala Ängby är under utveckling. Snart kommer nya radhus, bostadsrätter och hyresrätter att fyllas med liv och rörelse. Området är välplacerat strax intill de centrala delarna av Knivsta och kvarteret Gullviva har ett utmärkt läge i stadsdelen. Att bo här passar dig som gillar den mindre ortens fördelar av närhet och småskalighet, utan att behöva prioritera bort det som storstaden erbjuder. Du går till stationen på 5 minuter och därifrån tar tåget dig till Uppsala på 10 minuter och till Stockholm på under halvtimmen. Ännu närmare finns mataffärer, skola, restauranger, frisör och träning, ja det mesta du behöver på bekvämt avstånd.

 

Om bostäderna

Gullviva kommer att bestå av två hus med 4-6 våningar med putsade fasader och sadeltak. På taken i söderläge installeras solceller. Lägenheterna på mellan 1 och 4 rum och kök varierar i storlek och utformning för att passa så många som möjligt. Oavsett om du behöver 35 eller 80 m² så får du ett hem med hög standard, genomtänkt planlösning och lättmöblerade rum. I köket ingår diskmaskin, micro, induktionshäll och varmluftsugn, badrummen är helkaklade och utrustade med tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i 1-2 rok) och alla lägenheterna har balkong.

 

Tar du dig oftast fram till fots, på två hjul eller kommunalt, men skulle tycka att det vore bekvämt med en bil ibland har du som hyresgäst tillgång till en elbilpool. Har du egen bil finns möjlighet till parkering i garage som anläggs i källarplan under bostadshusen.

 

Hållbart boende

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Certifieringen görs av Sweden Green Building Council, SGBC. Man tittar bland annat på att byggnadens energianvändning inte är för hög, man mäter så att det inte kommer in för mycket eller lite värme i byggnaden och kontrollerar så att el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Innemiljön tar längst tid att bedöma. Man mäter luftkvalitén och kollar på hur ventilationen fungerar samt ser till att mängden radon är inom de tillåtna värdena. Man ser på att insläppet av dagsljus håller en bra nivå. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Som boende kommer du ha tillgång till en elbilpool  i garaget under huset.

 

Området

Knivsta kommun är Sveriges snabbast växande kommun och beräknas 2035 ha cirka 27 000 invånare. Ett av de områden som utvecklas är centrala Ängby. Här byggs 800 bostäder, en förskola, park och grönområden. De nya kvarteren i stadsdelen växer fram vartefter och beräknas vara klara och inflyttade under 2025.

 

Centrala Ängby växer fram i grönområdet väster om järnvägen på samma sida som stationen. Ett utmärkt pendlingsläge med knappt 400 meter till påstigning på tåget. I omgivningarna finns vackra naturreservat och svamprika skogar som gjorda för härliga promenader, utmanande längdskidåkning eller pulshöjande mountainbiketurer. Vill du svettas mer kan du kliva in i någon av sporthallarna eller ut på någon av de fina fotbollsplanerna. Behöver du svalka av dig rekommenderas någon av de fina och barnvänliga badplatserna vid sjön Valloxen i närheten.

 

Restiden med bil till Stockholms centralstation är knappt 40 minuter och till Uppsalas centralstation cirka 20 minuter. Arlanda flygplats nås inom drygt 15 minuter med bil. Knivstas geografiska läge längs järnvägen mellan Stockholm och Uppsala samt närheten till Arlanda gör Knivsta till en populär pendlarort. Från Knivstas centralstation, som trafikeras av både SJ och Stockholms pendeltåg, finns utmärkta lokala och regionala tågförbindelser. Restiden med tåg till Stockholms centralstation är knappt 30 minuter och till Uppsalas centralstation cirka 10 minuter. Arlanda flygplats nås inom knappt 8 minuter med pendeltåg.

 

Oavsett vad du gillar att göra är Knivsta en ort där det är lätt att känna sig hemma. Välkommen till kvarteret med det fina namnet Gullviva, välkommen till Knivsta!

 

Uthyrning

Gullviva kommer att hyras ut via Uppsala Bostadsförmedling. Lägenheterna fördelas utifrån kötid, så registrera dig därför redan nu på deras hemsida.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Andra projekt i KNIVSTA


KNIVSTA

Mandelblom


Knivsta

134 lägenheter i ny stadsdel i Knivsta. Inflyttning i slutet av 2024.

LÄS MER ->