UPPSALA

Florist

Lydia Wahlströms gata, Uppsala

202 lägenheter i modern och spännande stadsdel i Uppsala. Inflyttning 23/24.

Information om projektet

Modernt boende i spännande stadsdel

I den nya stadsdelen Rosendal bygger vi två byggnader med 9 våningar och totalt 202 hyreslägenheter. De två huskropparna bildar ett L och skapar en innergård präglad av träd, buskar, gräsmattor samt gångar av stenmjöl. I mitten finner man en pergola som delar av innergården och det finns sittplatser samt sandlåda och lekytor till barnen. Projektet har höga hållbarhemsambitioner och fastigheterna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver.

Projektet är uppdelat i två etapper:

Hus 1A med 87 lägenheter, inflytt beräknad till kvartal 3 2023

Hus 1B med 115 lägenheter, inflytt beräknad till kvartal 2 2024

 

Lägenheterna

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna, parkett på golvet och fönsterbänkar av natursten. I hallen ligger det klinker. Köket är utrustad med kyl och frys (1 och 2 rok har kombinerad kyl/frys), mikrovågsugn, diskmaskin, infälld induktionshäll samt en separat varmluftsugn. I badrummet finns det tvättmaskin och torktumlare (kombimaskin i 1 och 2 rok), duschsväggar i glas, handdukstork, spegelskåp och kommod. Väggarna i badrummet är helkaklade och det är klinker på golvet.

 

Hållbart boende

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Certifieringen görs av Sweden Green Building Council, SGBC. Man tittar bland annat på att byggnadens energianvändning inte är för hög, man mäter så att det inte kommer in för mycket eller lite värme i byggnaden och kontrollerar så att el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Innemiljön tar längst tid att bedöma. Man mäter luftkvalitén och kollar på hur ventilationen fungerar samt ser till att mängden radon är inom de tillåtna värdena. Man ser på att insläppet av dagsljus håller en bra nivå. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

I ena fastigheten kommer det finnas ett återbruksrum där de boende kan lämna/dela saker med varandra och främja återbruk istället för nykonsumtion. Taken kommer att kläs med sedum och det finns solceller med batterilagring. Alla lägenheter kopplas upp mot ett system för att individuellt mäta förbrukning av el, varm- och kallvatten. I ena fastigheten kommer det finnas cykelrum med plats för 380 cyklar och i entréplan finns det en cykelservicestation. Hyresgästerna har även tillgång till en cykelpool med bland annat eldrivna lådcyklar och i mobilitetshuset i Rosendal finns det bilpool.

Hela Rosendalsområdet i Uppsala är planerat för att ha fokus på att vara miljösmart och hållbart. Det handlar bland annat om att bevara befintlig växtlighet och djurliv, men också om att skapa naturliga miljöer som tar hand om vatten, reglerar temperaturen, renar luften och minskar bullret. För att minska biltrafiken i stadsdelen har man byggt parkerings- och mobilitetshus i entréerna, och därigenom optimerat ytorna för cykel-, gång- och kollektivtrafik.

 

Området Rosendal

I södra Uppsala växer en ny stadsdel fram, Rosendal. Ett lugnt naturnära och tryggt område med varierad bebyggelse, gestaltning och arkitektur. Stadsdelen ligger mitt i ett av Sveriges främsta kunskapskluster med två universitet och ett av landets största sjukhus som grannar.

Rosendal är stadsdelen som ligger mellan naturreservaten Stadsskogen och Kronparken, grönområdena/parkmiljön i området är många och kopplar samman med stadsdelarna runt om. Carlshage och Siegbahnparken går som ett grönt stråk genom stadsdelen.

I närområdet finns stor variation till motion och rekreation för alla åldrar. Flera idrottsanläggningar, motionsspår, skidspår bouleplaner mm. Allt eftersom Rosendal utökas ökar också närhet till service. Redan idag finns det flera livsmedelsbutiker, restauranger och caféer, frisör, blomsterhandel, bank samt sportutrustningsbutik.

Här har man gång- eller cykelavstånd till universiteten, arbetsplatsen, skolan och centrum. Från Rosendal till centrum på cykel tar det 9 min och lika enkelt är det att cykla till centralen för att ta tåg till Stockholm city, 34 min, eller Arlanda, 17 min. Till E4an i bil är det nära och på 45 min når du Stockholm.

 

Parkerings- och mobilitetshus ligger i entrén till Rosendal vilket innebär att det är mindre trafik och begränsat med parkeringar i bostadsområdet. Istället har man optimerat ytorna för cykel-, gång-, och kollektivtrafik. Det första mobilitetshuset finns i norra Rosendal och är tillgängligt nu, där finns parkering, bilpooler el-laddplatser, samt korttidsparkering. I södra Rosendal bredvid brandstationen kommer ett andra mobilitetshus att byggas med 600 p-platser samt bilpool som har ett färdigställande under 2024. Till detta mobilitetshus kommer projektet att ansluta sig till. Parkeringar finns dock tillgängligt tillfälligt till de som flyttar in tidigare än 2024.

I fastigheten kommer det finnas platser för ca 380 cyklar och de boende kommer även ha tillgång till en cykelpool, bland annat med eldriva lådcyklar.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!