LUND

Bona Terra

Brunnshögsgatan, Lund

258 hyresrätter i levande stadsmiljö i Brunnshög. Inflytt hösten 25.

Information om projektet

En levande stadsmiljö i hjärtat av Brunnshög

I hjärtat av Brunnshög byggs Bona Terra, ett kvarter med både bostäder, handel, restaurang och gym. Här kommer Lansa erbjuda 258 moderna och ljusa hyresrätter. Kvarteret utgör en sammanhållen bostadsdel med en skyddad innergård ovanpå den kommersiella delen av byggnaden. I söder, mot gårdsgatan, börjar bostadsdelen redan i gatuplan. Alla lägenheter har tillgång till innergården på våningsplan tre. Innergården är planerad för att främja den sociala gemenskapen med tillgång till ett orangeri, odlingsbäddar, uteplatser och utrymmen för både grill och lekplats. Boplatser för solitärbin, insektshotell och fågelholkar stimulerar den biologiska mångfalden.
Inflyttning beräknas till hösten 2025.

 

 

Lägenheterna

Lägenheterna har ljusa ytskikt och på golvet ligger en träparkett, i hallen ligger det klinker. I köket finns det diskmaskin, kyl, frys, och separat ugn och induktionshäll. Badrummet är helkaklat i vitt med golv i grå/beige klinker och det finns tvättmaskin och torktumlare, duschväggar i glas, handdukstork, kommod och spegel ovan handfat. I de badrum där det finns plats för tvättmaskin och torktumlare bredvid varandra tillkommer även ett överskåp och bänkskiva. De flesta lägenheter har antingen balkong, uteplats eller fransk balkong.

 

Det kommer finnas varierande lägenhetsstorlekar, 1-4 rum och kök, men merparten är 2 samt 1 rum och kök. Två av de fyra fyrarumslägenheterna är fantastiska radhusliknande etagelägenheter. Dessa lägenheter har även privat ingång från gågatan via terrassdörrarna, likt övriga lägenheter ut mot gatan.

 

Cykel, parkering och bilpool

I Bona Terra ska man kunna leva både bekvämt och hållbart. Förutom att man bor ett stenkast från spårvagnen finns det även gott om utrymme för din cykel och tillgång till elbilpool. Totalt kommer det finnas tillgång till 446 cykelplatser för de boende, både i garage och på innergården. Från gårdsgatan nås ett lådcykelrum med 13 platser.
Parkering för bostadsdelen sker i garaget där platserna samnyttjas med den kommersiella delen. Av de 122 platserna är 6 laddplatser för elbilar (varav 3 platser är för de boende) samt 5 bilpoolsplatser för de boende.

 

Hållbart boende

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Certifieringen görs av Sweden Green Building Council, SGBC. Man tittar bland annat på att byggnadens energianvändning inte är för hög, man mäter så att det inte kommer in för mycket eller lite värme i byggnaden och kontrollerar så att el och värme kommer från miljösäkra alternativ. Innemiljön tar längst tid att bedöma. Man mäter luftkvalitén och kollar på hur ventilationen fungerar samt ser till att mängden radon är inom de tillåtna värdena. Man ser på att insläppet av dagsljus håller en bra nivå. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

Det har dessutom utarbetats ett detaljerat hållbarhetsprogram för Bona Terra. I projektet arbetar vi bland annat med att minimera byggnadens energibehov och hållbara energikällor väljs i första hand. Fastighetens värme kommer från närproducerad 100 % fossilfri fjärrvärme, genom anslutning till Kraftringens lågtempererade fjärrvärme av återvunnen värme från forskningsanläggningarna ESS och MAX IV, samt eventuellt värmeåtervinning från ICA:s livsmedelskyla. Restvärme från kyl- och frysaggregat i de kommersiella lokalerna kommer att nyttjas för att värma bostädernas varmvatten. Taken förses med solceller eller grönska.

 

Området Brunnshög

Kvarteret Bona Terra ligger i bästa läge vid stadsdelstorget, den naturliga mötesplatsen i centrala Brunnshög.

Brunnshög är Lunds kommuns mest prioriterade stadsutvecklingsområde där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Visionen för Brunnshög är att skapa en framtida hållbar mötesplats för människor, natur och kultur som lockar både nationell och internationell publik. Lokaliseringen av de världsledande forskningsanläggningarna MAX IV och European Spallation Source (ESS) på Brunnshög attraherar många internationella forskare, vilket bidrar till att stadsdelen på ett naturligt sätt blir internationell och flerspråkig.
Fullt utbyggt kommer Brunnshög att utgöras av en blandad stadsmiljö, med varierande bostäder, skolor, parker, verksamheter och service och hem eller arbetsplats för 40 000 personer.

 

Avståndet från centrala Brunnshög till Lunds centralstation är knappt 4 kilometer. Från stationen Brunnshögstorget tar du spårvagnen till stationen Lund C på ca 10 minuter. Restiden mellan centrala Brunnshög och Lund C med cykel och bil är 14 respektive 9 minuter. Brunnshög trafikeras av såväl stadsbussar som regionbussar och spårvagn. Med tåg från Lunds Centralstation nås Malmö Centralstation på 10 minuter och Köpenhamns flygplats på 35 minuter.

 

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!