Solmagasinet

Malmö

Precis vid den nya dagvattenparken i Hyllie bygger vi ett flerbostadshus som når en helt ny nivå vad gäller hållbart boende. Solmagasinet består av två hus, Greenhouse och Warehouse, och kommer bli ett intelligent och hållbart boende med många smarta detaljer.

Snabbfakta
  • Status Pågående
  • Antal lägenheter 106
  • Område Hyllie, Malmö
  • Inflyttningsdatum Juni 2023
Bekvämligheter
  • Hiss
  • Balkong
  • Tvättmaskin
  • Diskmaskin
  • Torktumlare
Ingår i hyran
  • Värme

Mer om Solmagasinet

Adress: Hyllie Vattenparksgata 15 A-P

 

 

Solmagasinet består av två hus, Greenhouse och Warehouse, och kommer bli ett intelligent och hållbart boende med många smarta detaljer. De två husen ramar in innergården där det kommer finnas möjlighet till egen odling, bärbuskar, fruktträd samt ett gemensamt växthus. I anslutning till kvarteret ligger Hyllie dagvattenpark med damm, ängar, gräsytor och exotiska träd.

 

Greenhouse

Greenhouse ha en vacker fasad i grön skiffer, utanpåliggande trappor och gemensamma entrébalkonger i söderläge. Detta hus kommer att ligga med utsikt mot dagvattenparken i Hyllie och har privata balkonger med kvällssol. På taket placeras solcellerna som ger huset och bostäderna kraft.

 

Warehouse

Det röda tegelhuset i industriell arkitektur, med stora fönster och utanpåliggande balkonger i svart stål, skapar en intressant kontrast mot det varmare Greenhouse. Flera av lägenheterna är genomgående med balkong i både öst- och västläge.

Lägenheterna

I Solmagasinet finns det lägenheter från 1 rum och kök på 32 kvm till 3 rum och kök på 75 kvm. Alla lägenheterna har balkong eller egen uteplats.

 

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna, ekparkett på golvet och fönsterbrädor i natursten. I hallen ligger det klinker. Köken har vitt matt kakel och är utrustade med kyl och frys (kombinerad i 1-2 rok), inbyggnadsmikro, diskmaskin samt induktionshäll och ugn. I badrummet finns det antingen tvättmaskin och torktumlare (3-4 rok) eller en kombimaskin (1-2 rok), duschskärmvägg och handdukstork. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger det grått klinker.

 

3D-visning av lägenhet

Här kan du gå runt i vår visningslägenhet på Solmagasinet (3 rok, 76 kvm).

Lägenhetsstorlekar

1 rum & kök

32-35 kvm (se lghblad)

1,5 rum & kök

35 kvm (se lghblad)

2 rum & kök

42-55 kvm (se lghblad)

3 rum & kök

66-77 kvm (se lghblad)

Hitta din drömlägenhet i vår boväljare

För att enkelt hitta bland alla lägenheterna i Solmagasinet har vi tagit fram en digital boväljare. I boväljaren kan du se var i huset lägenheterna ligger, vad hyran är (kommer) och om lägenheten är uthyrd eller ledig.

 

Parkering och cykel

I Solmagasinet är det enkelt att leva både bekvämt och hållbart. Här får du tillgång till en elbilsbool, lådcyklar och elcyklar. Det finns även parkeringsplatser att hyra i närliggande parkeringshus.

Uthyrning

Solmagasinet kommer att hyras ut via Boplats Syd och uthyrningen beräknas starta under början av 2023. Lägenheterna fördelas utifrån kötid, så registrera dig därför redan nu på deras hemsida. Det kostar 300 kr om året att vara registrerad hos Boplats Syd.

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Solmagasinet uppförs som ett intelligent och hållbart boende. Minst 50% av fastighetens energi ska produceras lokalt med hjälp av solceller och hissgenerering. Hela taken nyttjas för solceller och batterier i fastigheten lagrar solenergin så att den kan nyttjas även vid sämre väder. Hissen genererar energi vid inbromsning som vi kan återanvända. I det närliggande parkeringshuset har de boende tillgång till elcykel- (4 lådcyklar och 2 vanliga) och elbilspool. På gården kommer det finnas gott om platser för cyklar. Huset kommer utrustas med paketboxar där man som boende kan hämta ut sina paket.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt vatten och el.

Det urbana och levande Hyllie

Stadsdelen Hyllie har vuxit fram under de senaste 20 åren och är idag ett levande område med bostäder, kontor och handel. Här finns en blandad bebyggelse med hyres- och bostadsrätter som alla är uppförda under de senaste åren. I området finns det fina grönområden och man tar tåget till Malmö city på 3 minuter och till Köpenhamn på 15 minuter. Inom området finns service och kommunikation etablerad, aktuell fastighet ligger i direkt anslutning till Hyllie station. I absoluta närområdet ligger även Malmö arena och köpcentrum Emporia.

Fler projekt

Vi älskar att tänka nytt. Och att förädla det som redan finns. Att skapa projekt på nya platser – med nya perspektiv. Sedan 2016 har vi expanderat i storstadsområden och idylliska orter. Alltid med läge, kvalitet och hållbarhet i centrum.

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.