Mjölner

Växjö

Vill du bo centralt och bekvämt i en nyproducerad hyreslägenhet? Välkommen att upptäcka Mjölner – i bästa läge på Söder i Växjö. I korsningen Södra Järnvägsgatan och Wennerbergsgatan bygger vi just nu 80 moderna hyreslägenheter med inflyttning i juni 2023.

Snabbfakta
  • Status Pågående
  • Antal lägenheter 80
  • Område Söder, Växjö
  • Inflyttningsdatum Juni 2023
Bekvämligheter
  • Hiss
  • Balkong
  • Tvättmaskin
  • Diskmaskin
  • Torktumlare
Ingår i hyran
  • Värme

Intresseanmälan

Skriv gärna upp dig på vår intresseanmälan nedan, så kommer vi skicka ut information om projektet och när uthyrningen startar!

Mer om Mjölner

Adress: Södra Järnvägsgatan 23 C, Wennerbergsgatan 2A-B

 

 

Kvarteret Mjölner består av en enda sammanhållen hus­kropp med olika höjd­nivåer för att bättre passa in i den omgivande bebyg­gelsen. Det kommer finnas två gemensamma takterrasser mot innergår­den och ett underliggande garage med parkeringar för både bilar och cyklar. Det kommer även finnas tillgång till en elbilspool.

Lägenheterna

Totalt kommer det finnas 80 lägenheter i skiftande storlek, allt från 1 rum och kök till 4 rum och kök.

 

Lägenheterna karaktäriseras av ljusa färger på väggarna, parkett på golvet och fönsterbrädor i natursten. I hallen ligger det klinker. Köken är utrustad med kyl och frys (kombinerad i 1-2 rok), inbyggnadsmikro, diskmaskin samt induktionshäll och ugn. I badrummet finns det antingen tvättmaskin och torktumlare (3-4 rok) eller en kombimaskin (1-2 rok), duschskärmvägg, handdukstork, spegel och handfat med kommod. Väggarna är helkaklade och det är klinker på golvet. I 4 rum och kök finns det dessutom ett extra badrum med toalett.

 

De flesta lägenheterna har balkong eller egen uteplats. Vissa lägenheter har till och med två balkonger. Till varje lägenhet finns förråd antingen i lägenheten eller i källarplanet.

 

3D-visning av lägenhet

Här kan du gå runt i vår visningslägenhet på Mjölner (2 rok, 55 kvm).

Lägenhetsstorlekar

Hitta din drömlägenhet i vår boväljare

För att enkelt hitta bland alla lägenheterna i Mjölner har vi tagit fram en digital boväljare. I boväljaren kan du se var i huset lägenheterna ligger, vad hyran är (kommer) och om lägenheten är uthyrd eller ledig.

 

Uthyrning

Mjölner kommer att hyras ut via HomeQ och uthyrningen beräknas starta i början av 2023. Det kostar ingenting att vara anmäld hos HomeQ.

Gröna hem

Med en långsiktig syn på fastighetsägande har vi fantastiska förutsättningar att arbeta med hållbarhetsfrågor. Vi ställer därför höga hållbarhetskrav genom hela projektet och fastigheterna kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

 

För att certifiera en fastighet enligt Miljöbyggnad Silver finns det bland annat krav på låg energianvändning samt fokus på en bättre innemiljö för de boende. Här kan du läsa mer om Miljöbyggnad.

 

Där det är tekniskt möjligt kommer det att byggas med koldioxidreducerad betong samt solceller med batterilagring och bergvärme kommer att installeras.

 

För att man som hyresgäst ska kunna påverka sin förbrukning – bra för både plånboken och miljön – har vi individuell mätning på varmt och kallt vatten samt el. Alla hyresgäster har tillgång till en elbilspool.

Centralt i Växjö

Mjölner är belägen på Söder i Växjö som är ett populärt bostadsområde, mycket tack vare att området upplevs som hemtrevligt och tryggt trots det centrala läget samt att  flera omkringliggande naturområden finns inom gångavstånd. Till Växjö järnvägsstation och centrum är det endast 300 meter.

Mjölner gränsar till stadsutvecklingsprojektet ”Växjö Stationsområde” som sedan 2016 har utvecklats till ett område med bostäder och kontor och som nu håller på att avslutas.

Fler projekt

Vi älskar att tänka nytt. Och att förädla det som redan finns. Att skapa projekt på nya platser – med nya perspektiv. Sedan 2016 har vi expanderat i storstadsområden och idylliska orter. Alltid med läge, kvalitet och hållbarhet i centrum.

Hem för stolta hyresgäster

Lansa Fastigheter

Gröna hem. Sköna lägen. På Lansa förvärvar, förvaltar och utvecklar vi moderna hyresfastigheter. Med hållbarhet i centrum ska vi vara marknadens mest gröna bostadsbolag. Vi finns över hela landet i storstadsområden och regioner i tillväxt.