Nu startar uthyrningen av nya hyreslägenheter i centrala Växjö

Lågan i Växjö

 

Ett kvarter från Stortorget i Växjö bygger Lansa just nu 86 nya hyreslägenheter i kvarteret Lågan. Här har Arkitektbolaget i Växjö skapat ett kvarter som med sin unika arkitektur bidrar med ett spännande intryck till stadsbilden.

I kvarteret finns idag befintliga bostadsrätter och Lansa kompletterar nu med två hus med 86 hyreslägenheter i storlek 1 till 3 rum och kök. Tillsammans bildar husen ett ikoniskt och modernt stadskvarter i en av Växjös mest centrala delar.

Under januari startar uthyrningen av lägenheterna och inflyttning sker i slutet av sommaren.

– Husen ligger i ett väldigt attraktivt läge, där du har nära till allt. Vi tror att intresset för lägenheterna kommer att vara väldigt stort, säger Anna Granander, marknads- och uthyrningsansvarig på Lansa.

Lansa, som går mot att bli ett helgrönt bolag, kommer att certifiera fastigheten med Miljöbyggnad Silver. Det är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader där man tar hänsyn till faktorer som bland annat ljudmiljö, solskydd, ventilation och dagsljus för att skapa ett hållbart boende.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Claes Malmkvist, VD Lansa Fastigheter AB, +46 70 556 67 21, claes.malmkvist@lansa.se

_____________________________________________________________________

Lansa Fastigheter AB, trygga bostäder för stolta hyresgäster, är ett fastighetsbolag med långsiktig investeringshorisont. Lansa investerar i bostadsfastigheter på den svenska marknaden i regionstäder samt kransen till storstäderna. Investeringarna omfattar såväl färdiga förvaltningsfastigheter som nya bostadsprojekt. Lansa ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen, läs mer på www.lansa.se.