Lansa Fastigheters projektportfölj spränger miljardvallen med nytt bostadsprojekt i centrala Växjö

Bostadsprojektet Lågan i centrala Växjö med 84 hyreslägenheter är bolagets första etablering i staden med planerad inflyttning sommaren 2021. Lansas totala fastighetsbestånd uppgår till 2,7 mdkr, utöver detta har bolaget nu en projektportfölj som omfattar investeringar i nyproduktion om ca 1 mdkr.

Hyreslägenheter med hög kvalitet och bra läge på expansiva orter har varit ett signum för Lansa Fastigheter sedan bolaget etablerades för drygt tre år sedan.
– Det är ingen tvekan om att den generella utvecklingen på bostadsmarknaden gynnar vår affärsmodell. Med Lågan passerar värdet på vår projektportfölj en miljard kronor vilket i sig är en stor händelse för ett ungt fastighetsbolag, kommenterar Claes Malmkvist, VD för Lansa.

Bara ett kvarter från torget i Växjö startar produktionen av 84 hyreslägenheter redan i sommar. Bostäderna uppförs i två byggnader med välplanerade lägenheter och en attraktiv arkitektur.
– Vi prioriterar bra lägen i regionstäder och det innebär för oss nära anslutning till kollektivtrafik, service, handel inom gångavstånd samt trygga bostäder och omgivningar. Detta uppfylls med råge i vårt första projekt i Växjö, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa.

Lägenheterna planeras vara klara för inflyttning till sommaren 2021. De två byggnaderna som utgör Lågan blir certifierad med miljöbyggnad silver. Serneke Bygg har utsetts till entreprenör.

Bildtext: Lågan i centrala Växjö präglas av modern arkitektur och består av 84 välplanerade hyreslägenheter i två huskroppar.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
John Ödman, utvecklingsansvarig Lansa,
+ 46 733875467, john.odman@lansa.se

Claes Malmkvist, VD Lansa Fastigheter AB,
+46705566721, claes.malmkvist@lansa.se